10 nejlepších PC her pod stromeček [Vánoce 2013]

Vánoce už se blíží a my vám doporučíme, jak si je zpříjemnit. Pařani a pařanky očekávají pod stromečkem nejen nové konzole, ale také skvělé hry pro své stávající počítače. Pojďme něco vybrat.

Za chvíli jsou tu Vánoce, a tak jsme opět připravili tradiční set článků s tipy na nejlepší videohry i herní hardware pod stromeček. Začínáme s hrami pro PC. Vybereme dle názoru redakce i celkových hodnocení to nejzajímavější, co je dostupné na trhu a poradíme, co se opravdu vyplatí.

Odkazy na hry uvedené v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu CZC.cz. Doporučení jednotlivých her je ale čistě redakční rozhodnutí, odkazy jsme přidali až dodatečně.


 

Battlefield 4: Mulťák za všechny prachy

Začněme nesporně populárním čtvrtým dílem série Battlefield. Ta se nese v duchu svého předchůdce a po herní stránce můžete očekávat spíše přirozený krok kupředu, nežli revoluci. To ovšem neznamená, že se nedočkáte kvalitní řemeslnické práce, na kterou jsme od DICE zvyklí. Ba naopak.

Změna je sice život, nicméně měnit cokoliv, co se v minulosti osvědčilo, je holý nesmysl. To, co bylo dobré, stačí posunout zas o nějaký ten stupínek výš a voilà, máme tu větší a detailnější mapy, vyšší počet hráčů naráz, více zbraní a více vozidel. Na předloňský model byla však naroubována ještě jedna nezanedbatelná novinka.

dfH72uI - Imgur.jpgeVyi2mz - Imgur.jpgFM1kqNy - Imgur.jpg

Tou je možnost zapojení tzv. velitele, který své jednotky řídí pomocí tabletu a přehledné mapy. Ovlivňovat děj na ní může ovšem i přímo, díky shazování zásob léčiv, munice, nebo vojenské techniky. Pokud je vám hektický styl Call of Duty cizí, čeká vás u Battlefieldu organizovanější, promyšlenější a ve všech ohledech lépe fungující virtuální válka.

Nadpis jsme samozřejmě záměrně zatočili na multiplayer, protože právě v něm Battlefield 4 exceluje a na PC dokáže nabídnout nejen nesrovnatelný vizuální zážitek, ale i nejkvalitnější válečné peklo. Hra už navíc byla zproštěna většiny bugů a po Vánocích by akcechtiví hráči neměli mít problém.

Moc akce? V další kapitole na to půjdeme hezky strategicky.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,