10 nejlepších PS3 her pod stromeček [Vánoce 2013]

PC a Xbox360 už máme za sebou, zbývá nám tedy podívat se na druhou velkou konzoli současné generace, a poté zavítat do oblasti herního hardwaru. Ale nepředbíhejme, čeká nás desítka nejzajímavějších her pro konzoli Playstation 3.

I po letmé prohlídce PS3 herní knihovny jsme zjistili, že má konzole úctyhodné množství exkluzivních titulů, které by klidně mohly zabrat I několik desítek mist v žebříčku. Rozhodli jsme se tedy vybrat ty, které by vám opravdu neměly uniknout, ať už z jakéhokoliv důvodu. Take jsme nezapoměli na jednu multiplatformní pecku, která v předchozím seznamu chyběla.

Odkazy na hry uvedené v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu CZC.cz. Doporučení jednotlivých her je ale čistě redakční rozhodnutí, odkazy jsme přidali až dodatečně.


 

The Last of Us - učebnicová apokalypsa

Minimálně několik exkluzivit pro PS3 se vypisují prakticky bez zamyšlení, první místo si ale zaslouží jen jedna. A tou je bezesporu The Last of Us. Naughty Dog s ní totiž ukázal, že umí nejen hollywoodské rychlovky ve stylu Indiana Jonese, nýbrž I plnohodnotná dramata s hloubkou a emotivním podkresem. Navíc se vývojářům podařilo vymanit z nabitého seznamu “bože zase ti zombíci” a přinést trochu jiný pohled na věc. Až mrazivě realistický pohled.

Příběh TLOU popisuje lidstvo na pokraji vyhynutí. Houbovitý virus Cordyceps vyhladil většinu obavatel zeměkoule a změnil je na krvelačné bestie, zatímco zbytky přeživších se zhlukují v táborech. Hráč si vezme na paškál příběh Joela, místního pašeráka a chlápka do nepohody, který se společně s kolegyní Tess snaží přežít v nehostinném světě. Jednoho krásného dnes však dostane nečekanou zásilku – holčinu jménem Ellie, kterou musí dopravit na místo určení.

5a771611-76576.png.jpg 63253a6d-74935.jpg 63a57178-76579.png.jpg

Jak už to tak bývá, něco se nezadaří a dvojice se vydá na strastiplnou cestu napříč Spojenými státy, kde každá zastávka může znamenat smrt a konec cesty vůbec není jistý. Hra kromě geniálně vykreslené atmosféry a prostředí staví především na dialozích a vztahu ústřední dvojice, který z obyčejného soužití přeroste na pevné spojení dvou postav.

The Last of Us je vlastně dokonalým příkladem hry na konci životního cyklu konzole. Nabízí prvotřídní scénář, nádherné grafické pozlátko, realistický boj o přežití a herecké výkony nejvyšší úrovně. A pokud náhodou poněkolikáté dohrajete příběh, mate tu v zásobě ještě zajímavě poskládaný multiplayer, ve kterém se s týmem snažíte přežít napříč několika dny, sbírat suroviny a bojovat s konkurencí.

Prakticky neexistuje důvod, proč byste si The Last of Us neměli zahrát. Jděte do toho. V další kapitole si povíme, jak na to jde Hollywood.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,