10 nejlepších remasterů, které si dnes můžete zahrát

Občas je dobré zavzpomínat si na staré časy, kdy jste hrávali svoje první hry. Někdy je ale už těžké se některé pustit. Právě proto jsou tady HD edice, remastery a různé předělávky, abyste si mohli užít hru svých mladých let i dnes.

Remasterů a předělávek je spousta, a každá na to jde trochu jinak. Někde se jen lehce upraví textury, další přináší neuvěřitelně nabitý balíček všeho možného. My se v našem speciálu zaměříme právě na tituly, které přináší něco navíc, případně opravdu stojí za opětovný nákup. Proto níže nenajdete hry jako The Last of Us Remastered nebo Gears of War Collection, které jsou však stále skvělé.

10. Uncharted: The Nathan Drake Collection

Tuto sérii snad netřeba představovat. Příběhy Nathana Drakea až nápadně připomínající Indiana Jonese zná asi každý.

Je pravda, že se teď hodně rozjela tvorba různých předělávek her pro současnou generaci konzolí. Některé zbytečné a u některých se to zase dá pochopit. Uncharted považuji za tu, která si ji zasloužila. Skloubení všech tří dílů z PS 3 byl opravdu skvělý nápad. Pro mě ještě lepší, že jsem nikdy před tím žádné Uncharted nehrál. Pro lidi jako já je to opravdu skvělé balení a pro hráče, kteří si už všemi díly prošli, to může být příjemné oživení vzpomínek.

unch2.jpgunch1.jpgunch3.jpgunch4.jpg

Co přinesla kolekce navíc? Na první pohled vylepšení grafiky. Všechny díly jedou ve FullHD rozlišení rychlostí 60 FPS. Na druhý pohled přibyly menší drobnosti. Třeba trofeje navíc. A jednu úroveň obtížnosti, která dá opravdu zabrat. Ale za její pokoření je speciální trofej, a to se vyplatí. Pro našince je ještě dobré podotknout, že kolekce je kompletně přeložena do češtiny. Samozřejmě bez dabingu.

Jestli se sérií Uncharted nemáte žádnou zkušenost, nemůžu udělat jinak, než vám sbírku doporučit. A hrajte rychle. Za chvíli tady máme čtyřku.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,