10 největších herních překvapení roku 2018

Každý rok vyjde strašně moc her, přesto existují tituly, které vyčuhují. Nemusí být lepší, ale musí nás alespoň nějak příjemně překvapit. Těchto 10 her na nás letos zapůsobilo nejvíce.

Assassin's Creed Odyssey a peloponéská válka

Ubisoft během pár let zcela změnil pohled na sérii Assassin's Creed. Jakmile se po vydání Assassin's Creed Unity dočkala série veliké kritiky, vyšel ještě Syndicate a náhle si série dala rok pauzu. Poté vyšel Assassin's Creed Origins ze starověkého Egypta, který sérii mnohem víc přesměroval na RPG žánr a tento rok vyšel Assassin's Creed Odyssey, což je regulérní akční RPG v otevřeném světě.

odyssey_5.jpgodyssey_1.jpgodyssey_3.jpgodyssey_8.jpg
Není to tak úplně Assassin's Creed, ale rozhodně se jedná o vynikající titul

Každopádně vůbec nám to nevadí, naopak nás Odyssey velice bavil. Hra se odehrává v době Peloponéské války, ve které proti sobě bojovaly Peloponéský spolek a Athénský námořní spolek. Hráč je v roli žoldáka, který se účastní tohoto konfliktu a může dle svého přání měnit strany.

Hra konečně umožnila dělat volby v dialozích a dokonce tu ani nechybí volba postavy. Svět je nádherný, hratelnost zábavná a úkoly často (i když ne vždy) celkem zajímavé. Pokud hledáte kvalitní akční RPG, Assassin's Creed Odyssey vás rozhodně potěší.

Diskuze (2) Další článek: Insurgency Sandstorm: pojďte si hrát na vojáky (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,