10 největších překvapení minulé generace, která nás potěšila

Končící éra Xbox One a PS4 přinesla mnoho velkých změn. Jaké nás nejvíce překvapily?

S nástupem nových konzolí jsme začali velkou rekapitulaci. Už jsme si řekli o tom, jaké hry nás nejvíce potěšily či jaké byly největší podrazy. Co nás však nejvíce překvapilo? Jaké kroky jsme nečekali?

Obrovská proměna Xbox One

Když máte špatný začátek, může to být zásadní. Špatný začátek přinutil giganta SEGA odejít z konzolového průmyslu, z Nintenda Wii U udělal propadák a v této generaci předpověděl, že PS4 bude prodávanější než Xbox One. Jakmile máte dobrý rozjezd, hráči si mezi sebou řeknou, jakou konzoli mají a už to předpoví další prodeje.

xbox 01.jpgxbox 02.jpgxbox 03.jpg
Evoluce jak z Pokémonů

Microsoft nakonec ale překvapil svou reakčností a odvahou. Xbox One vyšel o něco později než PS4 (několik měsíců si držel exkluzivitu a do mnoha zemí se dostal až za pár měsíců), byl dražší (i díky vnucenému Kinectu) a značně větší. Velké prodeje měl, ale PS4 ho válcovalo. Microsoft však použil všech zbraní a z Xbox One je nyní dost odlišná konzole.

Novější verze odstranily Kinect, konzoli zmenšily a nové updaty také zpřehlednily menu. Xbox One se dočkal mnoha služeb od EA Access, Xbox Play Anywhere po Xbox Game Pass. Xbox One není jen konzolí, je to jistou bránou do herní rodiny Microsoftu a směle se snaží podporovat také streamování her. Je to dobrý plán? To zatím nevíme. Ale tyto změny nás rozhodně překvapily.

Diskuze (6) Další článek: O pilotní díl seriálu The Last of Us se postará režisér Kantemir Balagov

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,