10 nejvtipnějších her, u kterých se budete popadat za břicho

Hry dokáží nabídnout výborné příběhy, zábavnou hratelnost a příjemnou atmosféru a nezapomínají přitom na důležitou složku – humor. Vlastně mnoho her se na humor přímo zaměřuje. Těchto deset her považujeme za jedny z nejvtipnějších.

Hraní her má být vždy hlavně zábava. V nejlepším případě je ale zábavný i jejich vývoj. V tom případě se vývojáři nebojí do hry zabudovat spoustu vtipů (ať už skrytých nebo křiklavých) či hru na legraci dokonce založit. Existují stovky vtipných her, u kterých se budete opravdu popadat za břicho. Tento článek se zaměřuje spíš na hry z posledních let, které si můžete bez problémů zahrát (jinak by se tu objevily i staré Point-and-Click adventury) a které nás pobavily buď scénářem, nebo grafickým provedením.

Deadpool a černý humor

Začneme hrou, jejíž inspirací se stala komiksová postava. Deadpool vznikl ve společnosti Marvel a inspirací k jeho stvoření byli Spider-Man a Deathstroke. Výsledkem je původně padouch, nyní antihrdina, který je plný vtipu a krvavé scény mu nejsou cizí. Prokázal to i ve dvou filmech Deadpool, přičemž oba jsou jisté superhrdinské parodie.

deadpool_1.jpgdeadpool_2.jpgdeadpool_3.jpgdeadpool_4.jpg
Deadpool potěší hlavně fanoušky násilí

Hru vytvořilo High Moon Studios a ztvárnění postavy Deadpoola jako takové se jim povedlo na jedničku. Celá zápletka hry je vlastně o tom, že Deadpool ví, že je ve hře a scénář se mu nelíbí. Radši se v průběhu hry vytáhne s mnoha narážkami na popkulturu a nepřestane mluvit ani při plížení. Ostatně stačí se podívat na scénu, kdy Deadpool dává facky Wolverinovi, aby vám bylo jasné, s kým máte tu čest.

Na druhou stranu hra moc neosloví bojovým stylem. Zde je spíše průměrná, bohužel. Vývojářům se skvěle povedlo ztvárnit Deadpoolovu osobnost se všemi vtipy, narážkami a otravností. Bojový styl se jim už tolik nepodařil. Záleží tedy, co od hry chcete. Rozhodně se ale zasmějete.

Váš názor Další článek: The Division 2 na Steamu nenajdete, Epic Store vyfoukl gigantovi další hru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,