10 nejvypečenějších dějových kliček ve videohrách

Dobrý příběh často dokáže zachránit absolutní propadák. Pojďme se podívat, jaké hry nás zvedly ze židle.

Upozornění: následující článek obsahuje hromadu spoilerů. Vstup na vlastní nebezpečí!

spoiler-alert.jpg

Příběh je důležitou a neoddělitelnou součástí hry. Aby takový příběh zaujal, musí občas udělat něco, co hráče šokuje a zlikviduje všechny jeho představy o spravedlnosti. Případně po ustáleném tempu přinese nekompromisní otočku. Podíváme se na pár zajímavých zvratů, které jsme ve hrách prostě nečekali. A které jsou často vrcholem celé hry.

Castlevania: Lords of Shadow

V Lords of Shadow bojujete za vlastní duši. Na svých cestách potkáte různé nepřátele jako vlkodlaky, démony nebo upíry. Znalci této série se dozajista nejednou zastavili nad jednou maličkostí - kde je hrabě Drákula?

Pokud budete trpěliví a podíváte se na celé závěrečné titulky této hry, dozvíte se, že právě vaše postava je možná někdo, komu se říká Drákula. Tento náznak a domněnka pak byla potvrzena po vydání Lords of Shadow 2.

castlevania-lords-of-shadow-screen.jpg

Castlevania-Lords-of-Shadow-2-PlayStation3.jpgCastlevania-Lords-of-Shadow-PS31.jpgCastlevania-Lords-of-Shadow-screenshot-1.jpg

První díl byl vydán na konci roku 2010 pro Xbox 360 a Playstation 3. PC hráči si museli počkat až do roku 2013. Lords of Shadow je akční adventura z pohledu třetí osoby. Ve hře jsou frenetické souboje, kdy používáte kromě komb také sekundární zbraně jako nůž nebo svěcenou vodu při boji s pekelnými nestvůrami. Nezapoměnitelná je také samotné atmosféra.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,