10 nejvýraznějších e-sportových her, které si můžete zahrát

Počítačové hry se v dnešní době už neberou jen jako zábava pro děti. Počítá se s nimi jako se sportem. Probíhá spousta lig, soutěží a eventů, kde mezi sebou soutěží ti nejlepší. Pojďme se podívat na hry, které jsou v oblasti elektronického sportu nejvýraznější.

Couter-Strike: Global Offensive

Série Counter Strike je na esportové scéně opravdu dlouho a za celá ta dlouhá léta proběhlo nespočet lig, soutěží a šampionátů. Zatím poslední opravdu velký event v rámci Couter-Strikeu byl Major v Atlantě a týmy bojovali o peněžní výhru ve výši 1 milion dolarů. Vítězem se stal dánský tým Astralis.

c5.pngc2.jpgc4.jpgc3.jpg

V ČR také probíhá za rok několik turnajů, kde se na horních příčkách obvykle umísťují týmy eXtatus, Esuba nebo Inside Games. Na zdejších turnajích samozřejmě ceny nenabírají tak vysokých částek, jako vidíme ve světě, ale vítězové si přece jen něco málo odnesou.

Na profesionální scéně můžeme vidět i několik hráčů ze Slovenska. Tím nejznámějším je beze sporu Ladislav "GuardiaN" Kovacs, který už přes 3 roky působí v ukrajinském celku Natus Vincere. V týmu Hellraisers pak působí hned dva hráči ze Slovenska, Martin "Styko" Styk a Patrik "Zero" Žúdel. Oproti Slovensku tedy máme co dohánět.

Zanedlouho nás čeká další velká událost, a to Intel Extreme Masters v polských Katowicích, kde bude prize pool ve výši 650 tisíc dolarů. Nebude se hrát ale jen Counter-Strike, ale i LoL nebo třeba Starcraft. Každý esportový nadšenec si tam tedy najde to svoje a pro nás Čechy je to také významná příležitost v tom, že to nemáme tak daleko na rozdíl od jiných eventů. Proč toho tedy nevyužít?

Diskuze (1) Další článek: Nový trailer na The Legend of Zelda je plný dramatických akčních scén

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,