10 podzimních herních hitů, které prostě musíte mít

Okurková sezóna již tradičně zavítala v letních měsících i do herního průmyslu. Toto období ale za chvíli končí. S počátkem podzimu se na nás zase jednou spustí lavina očekávaných titulů, které mnohdy mají ambice dosáhnout na post letošní hry roku. Co by vás v této záplavě AAA her mělo zajímat?

Assassin’s Creed: Origins

Po roční pauze se na pulty obchodů vrátí historická série Assassin’s Creed. Poslední díly byly téměř na chlup stejné, jen v jiném časovém období. Nový díl s podtitulem Origins slibuje spoustu novinek, změn, a navíc atraktivní prostředí. Vlastně půjde o takový návrat ke kořenům, který ale obmění množství herních mechanismů.

assassin-s-creed-origins-1.jpg5.jpg6.jpg7.jpg

V Origins se podíváme starověkého Egypta, kdy bratrstvo asasínů bylo ještě v plenkách. Hlavní roli si střihne Bayek, který zastává pozici zdejšího šerifa též nazývaného medžaj. Lidé ho mají rádi, uznávají ho. Jeho věrným společníkem je sokol Senu, který funguje velmi podobně jako dron ve Watch Dogs 2 nebo GR Wildlands.

Razantnější změny se týkají hlavně hratelnosti. Konečně byl změněn soubojový systém. Už nepřátelé nebudou chodit po jednom jak prasata na porážku, tady budete muset mít i trochu skillu. Už prý nebude docházet na souboj se skupinami nepřátel o několika desítkách mužích. Stačí malé přečíslení a už nastává problém. Poprvé také dostaneme do ruky štít. Ten vám ale pomůže jen proti slabším nepřátelům. Pokud jdete proti hromotlukovi, moc ran nevykryjete. Hráči, kteří již měli možnost si hru vyzkoušet říkají, že se souboje do jisté míry podobají Dark Souls, jen s tím rozdílem, že neumíráte tak rychle. Navíc ani nemáte možnost provést odraz útoku, což byl nejčastější způsob zabíjení během soubojů v předchozích dílech. Nyní je klíčem hbitost a správné načasování.

Nový asasín vypadá opravdu dobře a mohl by do série přinést svěží vítr nových herních mechanik. V ukázkách jsou ale stále vidět některé nedostatky jako umělá inteligence, nebo celkově chování zvířat. Pokud na těchto věcech Ubisoft od E3 zapracoval, může zase jednou díl ze série Assassin’s Creed sklízet nadprůměrná hodnocení.

Diskuze (12) Další článek: Valve oznamuje Artifact, novou karetní hru ze světa Doty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,