10. ročník konference Game Developers Session se blíží

Už je znám program celé akce a spuštěny byly i registrace, takže neváhejte.

Sdružení České hry spustilo web letošního ročníku herně-vývojářské konference GDS. Vedle zveřejnění kompletního programu a harmonogramu akce jsou spuštěny též registrace pro návštěvníky. Spolu s legendami české herní scény dorazí ze sousedního Polska zástupci studia CD Projekt RED (Witcher, Cyberpunk 2077) a nizozemský game designér Joris Dormans.

Sdružení herních vývojářů České hry zveřejnilo kompletní program a harmonogram letošního jubilejního 10. ročníku konference Game Developers Session. Nač se tedy letos můžeme těšit?

Podobně jako loni nás i letos čeká víkend nabitý přednáškami od předních osobností české, slovenské i zahraniční herní scény. Na své si přijdou začínající i profesionální herní vývojáři a nechybí ani témata pro širší proud příznivců herního vývoje. „Program je koncipován tak, aby byl v rámci oboru zajímavý pro všechny bez rozdílu specializace – ať již se jedná o programátory, grafiky, game designéry a studenty či profesionály z dalších oblastí“, komentuje program letošního GDS Pavel Barák, předseda sdružení. Celkově letošní GDS nabídne přes 30 přednášek napříč tématy.

Jak už to u jubilejních výročí bývá, měla by být něčím výjimečná a nejinak je tomu i u GDS. „Letošní GDS je v pátek a pondělí rozšířeno o workshopy, tj. několikahodinové bloky s přímou participací účastníků“, uvádí Jan Jirkovský, producent GDS 2012. „Největší zájem očekáváme o workshop k enginu Unity 3D, jehož popularita i v ČR poslední dobou rapidně stoupá“, dodává Jirkovský. Rozšiřování enginu Unity 3D ostatně napomáhají i celosvětové úspěchy českého studia Madfinger Games a dalších českých týmů. Mezi další workshopy můžeme jmenovat Základy práce v programu Adobe Photoshop, game designérský workshop k nástroji Machinations od Jorise Dormanse a pondělí rozdělené mezi dva velké workshopy k aktuálním technologiím firmy Microsoft – herní vývoj pro Windows 8 a Windows Phone 8 a DirectX11.

Vedle poutavých přednášek a workshopů se GDS 2012 může pochlubit též bohatým doprovodným programem. Přesné detaily budou zveřejněny na konci listopadu, nicméně již teď jsou jasné základní styčné body: páteční večer je vyhrazen pásmu prezentací projektů českých herních vývojářů, v sobotu proběhne velká oslava 10. výročí konference, v neděli pak možnost rozloučení a klidného posezení na afterpárty v jedné z kaváren v centru Prahy.

V rámci doprovodného programu nebudou chybět oddychové prostory s nejnovějšími herními hity, stojany s hardwarovými a softwarovými novinkami letošního podzimu, živá prezentace s možností vyzkoušení motion capture systému a řada dalších lákadel.

Pro účast na akci je nutné se včas předem registrovat na oficiálním webu http://gds2012.ceske-hry.cz/. Vstupné činí 450 Kč pro studenty a 800 Kč pro pracující a zahrnuje celý víkendový program, sobotní párty i občerstvení po celou dobu akce. Páteční a pondělí workshopy je možné si rezervovat za příplatek 100 Kč / workshop.

GDS2012_Partneri.png

Zdroj: TZ
Váš názor Další článek: Trine 2: Director’s Cut se představuje magickou ukázkou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,