PC | Téma

10 šílených herních budoucností, ke kterým možná dorazíme

Že je v informačních technologiích budoucnost už dávno všichni vědí. A jaké jsou další scénáře?

2. Hláška „Jsi mrtvej“ v MMO může způsobit jednu věc. Umřete i v reálu

Trpaslík s elfem sedí v hospodě a domlouvají vraždu gnóma, který elfovi pije krev. A také mu odloudil ženu a sebral dům. Vtipná představa a zároveň docela běžný úkaz? Ano, kdyby pak ten gnóm opravdu neskončil mrtvý, včetně jeho reálného předobrazu. Novinář Misha Glenny už docela dávno zveřejnil, že jistou online hru využívali drogoví králové ke zcela vážně míněným diskuzím. Praní špinavých peněz, prodej drog, nájemné vraždy... takové ty věci.

1556.jpg

Tahle budoucnost se tedy vlastně možná stala minulostí. Jeden ale nikdy neví, že? Raději moc neštvěte člena guildy, kterého moc neznáte. Je to vlastně neuvěřitelně chytré v tom, jak je to zároveň primitivní. „Hry jsou pro děti, stane se maximálně tak to, že si zkazí oči nebo odmítnou jet na chalupu, protože tam není připojení k internetu“ (i když samotná představa chalupy BEZ připojení už je dneska podobně bizarní jako Lara Croft bez velkých vy-víte-čeho).

Nájemní vrazi a jejich zákazník se jednoduše domluví na prácičce, zatímco s avatary čistí jeskyně a nechávají se najímat bohatými obchodníky k doprovodu přes jiná nebezpečná území. Mezi účty si pak přesunou herní zlato, které se dnes dá ve většině případů proměnit v reálné peníze. A stejně tak reálná vražda může začít.

maxresdefault.jpgMishaGlenny.jpgguildwars2_217635.jpg

Šílené? Komunikace mezi hráči nezajímá nikoho kromě hráčů samotných a pak možná diváků youtube kanálů, kam hráči umisťují nejvtipnější konverzace. Což nás přivádí...

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,