PC | Téma

10 šílených herních budoucností, ke kterým možná dorazíme

Že je v informačních technologiích budoucnost už dávno všichni vědí. A jaké jsou další scénáře?

Asi neexistuje budoucnost, kterou už by si někdo nepředstavil. Postapo, sci-fi a vědecké filmy jsou takových nápadů plné, stejně tak knihy, seriály a občas i hry. Jak to ale vypadá, některé na první pohled šílené nápady a pravidla by se v brzké nebo jen trochu vzdálenější budoucnosti mohla z her převalit i do reality. Navštivte s námi deset hypotetických budoucností, ke kterým dnes už docela jistě směřujeme a které už někde dokonce reálně existují.

1. Za krádež ve Skyrimu vás zatknou. V reálu.

Mekka všech hráčů, Korea, už v roce 2000 ustanovila policejní oddělení, které se zabývá čistě online zločiny. V Česku trestáme možná tak kyberšikanu. Novinka, ta je jenom čajíček. Korea se už může chlubit případy ublížení na zdraví kvůli krádeži herních předmětů nebo sebevraždám následujícím po nedobrovolném zrušení účtu. Nejen online hraní je tak kapitolou samou pro sebe.

_73689892_018428530-1.jpgblackpolice3.jpgstormwindguards.jpgimages.jpg

Scéna v Teorii velkého třesku, kde Sheldon zavolá policii kvůli vykradení jeho MMO účtu, se najednou nezdá tak vtipná. (První násilná věc, ve které někdo předehnal USA. I když, neexistence střelců na korejských školách tohle skóre možná trochu vyrovnává).

Korejská policie z úřadu Cyber Terror Response Center má své vlastní speciální oddělení pro případy ze světa her. Ještě chvíli a po herních světech se budou procházet stráže, které hráče za nedovolené aktivity nejdříve zmlátí ve hře, pak ho odpojí a pak ho půjdou zmlá... potrestat ještě v reálu. Viva la svoboda. Na druhou stranu, podle jistého serveru je země s nejvyšším procentem kyberzločinu celkově právě USA, první mezi evropskými zeměmi je Německo. Jižní Korea je až 14. Máme se co učit, dámy a pánové.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,