10 skvělých her s příchutí fantasy, které vás vtáhnou do jiných světů

Minule to byly čistě historické tituly, tentokrát popustíme uzdu fantazii. Bylo vytvořeno spousta světů, kde existují kouzla, nadpřirozené bytosti a další věci, které prostě v reálném světě nemáte šanci najít. Pojďme se podívat na některé z těch, které svůj svět dotáhly téměř k dokonalosti.

Zaklínač 

Snad ani není potřeba obhajovat, proč by tady právě Zaklínač neměl mít své místo. Třetí díl série, jakožto jedno z nejlepších RPG posledních let, zaznamenal monstrózní úspěch po celém světě. Zaklínače Geralta ale najdete i jinde než ve hrách. Původně totiž tato postava spolu s celým universem pochází z knih polského autora Andrzeje Sapkowskeho.  

w3.jpgw4.pngw2.jpgw.jpg

Krom toho také můžete znát několikadílný seriál, též z polské produkce. Ten ale nenaplnit očekávání fanoušků, i když pro mnohé z nich se stal jakýmsi guilty pleasure. Tohle by se ale mohlo napravit ještě v průběhu letošního roku. Práva na Zaklínače totiž získal Netflix a přípravy nového seriálu na motivy Geraltových příběhů jsou již v plném proudu.  

Každý díl má svoje charakteristické znaky. V jedničce byla typická evropská architektura a nepříliš vydařený soubojový systém. Samozřejmě nesmíme zapomínat ani na český dabing. Geralt tam sice zní, jako by se každou chvíli měl zadusit, ale třeba takový Marigold nebo Zoltan jsou nezapomenutelní. K dokonalosti to ale CD Projekt RED dotáhl až s Divokým honem. Jistě, není to hra bez chyb, ale má k tomu zatraceně blízko.  

Diskuze (6) Další článek: Arkádové závody Gravel ve startovním traileru pálí gumy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,