10 špičkových knih psaných podle herní přelohy

Videoher dle filmů či knih vznikla celá řada. Co ale naopak? Věřte nebo ne, také hry porodily nespočet povídek a románů.

Knihy a počítačové hry jdou ruku v ruce, už je proto, že většina hráčů jsou současně také čtenáři. Není tak divu, že vzniklo spousta her na motivy různých knih (Harry Potter, Pán prstenů a spoustu dalších), ale především i knih na motivy her, což už je méně tradiční. Na deset povedených kousků se dnes podíváme.

Knih, které se inspirovaly hrou (tedy hra byla dříve, než kniha) můžeme najít pěknou řádku. Zkusili jsme pro vás vybrat deset, podle nás nejzajímavějších knižních adaptací herních hrdinů a světů. A že je to občas pěkné počtení.

Alan Wake

Rusty.jpg

Alan Wake je spisovatelem thrillerů, jenž zrovna nemá tvůrčí období. Svůj “blok” se rozhodne vyléčit na dovolené společně s manželkou. Dovolená poblíž malebného městečka Bright Falls se ale brzy zvrtne v noční můru. Vše začíná únosem Alanovy manželky. Při pátrání pak hlavní hrdina upadá do jakýchsi psychotických stavů, kdy se jeho nejhorší můry stávají skutečností. Postupem času objevuje stránky knihy, ta líčí události minulé i budoucí a údajně sám Alan je jejím autorem.

{09DAEB2E-AB64-4A68-980E-386191778FEE}Img400.jpg

Kniha pak vypráví stejný příběh, který si ale díky představivosti můžete prohlédnout svýma očima. Kniha Alan Wake vyšla v roce 2010 a napsal ji Rick Burroughs. Jedná se o celkem kladně hodnocenou knihu a pokud vás hra Alan Wake zaujala, určitě se vám bude líbit i kniha.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,