10 špičkových knih psaných podle herní přelohy

Videoher dle filmů či knih vznikla celá řada. Co ale naopak? Věřte nebo ne, také hry porodily nespočet povídek a románů.

Assassin’s Creed

Herní série Assassin’s Creed patří k nejúspěšnějším značkám poslední let. Dobrodružství v kůži nájemného zabijáka a člena tajné sekty zaujalo nejednoho hráče. Herních titulů si můžeme vychutnat opravdu spoustu (mimochodem na všechny asasíny byste potřebovali něco okolo 200 hodin života - což je jeden Zaklínač 3 na 100%).

WG090bf1_4.jpg

Altair a další postavy pracující pro zabijácký řád se tak nutně musely po svém herním úspěchu objevit i v jiných médiích. Vyšlo pět knih a další dvě se chystají na svět. Hned podle prvního dílu napsal autor Oliver Bowden knihu s názvem The Secret Crusade, kde popisuje příběh Altaira, který je svědkem otcovy popravy. Provinil se tím, že nešťastnou náhodou zabil šlechtice. Celý příběh se pak odehrává o několik let později, kdy už má Altair ženu a dítě. Všechny knihy Olivera Bowdena ze světa Assassin’s Creed mají převážně kladné hodnocení. Že je Assassin’s Creed úspěšná série dokazuje i nadcházející vydání filmového zpracování.

The_Secret_Crusade_-_cover.jpg

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,