10 third person akcí, které vám nesmí v roce 2012 uniknout

Máme tu rok 2012, což znamená i novou várku chystaných her. Prošli jsme si seznam third person akci a vybrali ty nejslibnější.
Kapitoly článku

Hitman: Absolution

Platformy: PC, X360, PS3
Datum vydání: 2012

Zabiják známý jako číslo 47 měl dlouhou dobu volno, ale brzy se vrátí a bude to osobnější, než kdykoliv předtím. Ani série Hitman se nevyhnula moderním trendům, takže nový díl s podtitulem Absolution má být dravější, filmovější, akčnější a přístupnější více hráčům (i když pro hardcore fanoušky prý bude speciální obtížnost). Hitman se pokouší vlastně o to samé, co zkusila série Splinter Cell s jejich Conviction. Základní principy zůstanou zachovány, opět tedy budete moci volit mezi akčním a kradmým přístupem, budete používat převleky a schovávat těla do mrazáků, ale celá hra zároveň projde omlazovací kúrou. Podle prvních ukázek to vypadá, že docela úspěšnou. 

VIDEO: 5005 'Hitman Absolution - Run for your life'

Lollipop Chainsaw

Platformy: X360, PS3
Datum vydání: 2012

Suda51 je magor. Ale zároveň je i talentovaný japonský vývojář, který má na svědomí netradiční a výtečné hry, jako je Killer 7, No More Heroes, či z poslední doby Shadows of the Damned. Jeho Lollipop Chainsaw slibuje přinést podobně netradiční, až bizarní zážitek, protože se se má jednat o brutální zombie vyvražďovačku ve stylu béčkových filmů. V hlavní roli ovšem nečekejte namakaného svalovce, ale mladou roztleskávačku v sexy úboru, která kromě akrobatických cviků zvládá pěkně cvičit i s motorovou pilou. Lollipop Chinsaw vypadá tak nehorázně ujetě, že se prostě musíme těšit.

VIDEO: 5061 'Lollipop Chainsaw - Halloween trailer'

DmC: Devil May Cry

Platformy: X360, PS3
Datum vydání: 2012

Další reboot v našem seznamu. Devil May Cry je oblíbenou sérii zběsilých akčních rubaček, ve které s bělovlasým fešákem v červeném kabátě porcujete zástupy pekelných démonů a během toho cedíte jednu vtipnou hlášku za druhou. Studio Capcom, jenž mělo předchozí díly na svědomí, usoudilo, že hry byly asi příliš japonské a rozhodlo se pro o razantní změnu. O nový díl se tak stará zkušené britské studio Ninja Theory, které má na svědomí výtečně third person akce Heavenly Sword a Enslaved. Jejich pojetí Devil May Cry je hodně odlišné od předchozích dílů a spousta fanoušků nepřenesla přes srdce změnu vizáže hlavního hrdiny, ale pokud od toho odhlédneme, můžeme se těšit na stylovou a zběsilou akci se zajímavým příběhem. Ninja Theory jsou totiž velmi zručnými vyprávěči.

VIDEO: 4504 'Devil May Cry - E3 11 trailer'

The Last Guardian

Platformy: PS3
Datum vydání: 2012

Až bolestivě dlouho odkládané nové dílko z hlavy Fumito Uedy, tvůrce geniálních her ICO a Shadow of the Colossus. The Last Guardian má být příběhem o postupně vznikajícím přátelství mezi mladým chlapcem, který se snaží uniknout ze zajetí, a podivným stvořením připomínajícím napůl ptáka, napůl kočku. The Last Guardian jde ve stopách předchozích her a slibuje hodně melancholickou náladu a důraz na emoce ve stylu, jaký se v ostatních titulech moc nevidí. Herně se těšte na akční adventuru stavějící na spolupráci dvou hrdinů při řešení hádanek, překonávání překážek i likvidaci nepřátel.     

VIDEO: 3420 'The Last Guardian - TGS 2010 trailer'

Grand Theft Auto V

Platformy: neoznámeno
Datum vydání: 2012

Největší výstřel naslepo v našem seznamu. Rockstar sice zveřejnili trailer z jejich toužebně očekávaného pokračování gangsterské série Grand Theft Auto, ale na jiné informace už jsou docela skoupí. Neznáme platformy, na které GTA V míří, a letošní datum vydání je taky spíš spekulací. Známe ale zasazení hry – GTA V nás vrátí do Los Santos, což je varianta na Los Angeles. Podle traileru si zajezdíme nejen v samotném městě, ale i po okolí a hlavním tématem hry se stane „honba za všemocným dolarem“. Podle Rockstaru se má navíc jednat o zatím největší díl, s největšími ambicemi.  

VIDEO: 5071 'Grand Theft Auto V - Trailer'

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,