15 herních tipů na prázdniny

Léto je čas polehávání na plážích, skotačení u babiček, zábavy na táborech anebo ideální příležitost dohrát hry, na které v průběhu roku nebyl čas
Kapitoly článku

Rok co rok vychází tolik her a času je tak málo. Je jenom logické, že většina hráčů má určité priority a vybírá si ke hraní ty nejzvučnější tituly. Obzvlášť patrné je to na podzim, kdy herní firmy chrlí jeden hit za druhým, že není v lidských silách to ani dohrávat (nemluvě o investicích do nových her). Ovšem pak tu máme léto, kdy studna nových herních titulů vyschla, Diablo III je dohrané, Mass Effect 3 taky, stejně jako poslední Assassin’s Creed, či Batman…klidně si doplňte vlastní tituly. To je ten pravý okamžik na to se probrat tím, co vlastně v průběhu roku vyšlo a vrátit se ke hrám, na které dřív nebyl čas, a přitom si ho zaslouží. Udělali jsme to za vás a vybrali z předchozího roku (od konce loňských prázdnin) 15 kousků, které stojí za doporučení. Aby si na své přišel každý, vybírali jsme ze všech aktuálních platforem.

Lollipop Chainsaw

Platforma: X360, PS3

Lollipop Chainsaw je klasickou third person akcí ve stylu třeba God of War. Až tedy na to, že je velmi bizarní akcí – hrajete za osmnáctiletou středoškolačku, která je roztleskávačkou a zároveň lovkyní zombíků. Jejími hlavními zbraněmi je její vysportované tělo a motorová pila. Lollipop Chainsaw staví na záměrné béčkovosti a praštěném smyslu pro humor. Prostě takový herní ekvivalent filmů Quentina Tarantina.

Binary Domain

Platforma: PC, X360, PS3

Binary Domain je third person akcí, která trochu nespravedlivě zapadla. Příběh se odehrává v Tokiu v roce 2080, kdy většinu těžké práce konají roboti. A ti se, jak je pro katastrofy dobrým zvykem, začali bouřit. Je tedy na hráči situaci vyřešit. Kulometem. Binary Domain přináší zajímavou mechaniku parťáků – v průběhu hry si s nimi budujete vztah a oni podle toho reagují na vaše rozkazy. Pokud budete mít vztah dobrý, budou se snažit vám pomáhat, opačném případě zůstane vše jen na vás.

Trackmania 2: Canyon

Platforma: PC

Trackmania se stala legendou arkádových závodních her. Nejde totiž jen o nudné kroužení po oválech, ale o šílené kaskadérské kousky na tratích plných loopingů, skokánků a dalších radovánek. Nezbytnou součástí je i propracovaný editor, kde si můžete seskládat trať podle vašich představ a třeba ji následně poslat kamarádům na vyzkoušení. Trackmania 2 nabízí i velmi zábavný multiplayer, kde může závodit až 200 hráčů najednou.

Tropico 4

Platforma: PC, X360

Čtvrtý díl úspěšné budovatelské strategie, ve které se stanete prezidentem karibského ostrova a už je jenom na vás, jestli z vás bude milovaný vůdce, nebo nenáviděný diktátor. Musíte stavět obydlí, budovat průmysl, starat se o cesty, zábavu, vzdělání a tak dále. V potaz je třeba brát i zahraniční politiku a zapomenout nesmíte ani na své tajné konto, kam si snažíte ulít peníze na důchod. Prostě starosti prezidentů „banánových“ republik se vším všudy.

Age of Empires Online

Platforma: PC

Age of Empires Online stále představují standardní real time strategii, ovšem z krabicové verze se legendární série proměnila na Free To Play online multiplayerový titul. Hraní v základu je tak zdarma, ale za určité bonusy, jako jsou například nové národy, si připlatíte. Strategické jádro hry obklopuje starání se o svoje město, kde si za suroviny z bojů stavíte nové budovy odemykající různé vybavení atd. Hra potěší oko pestrobarevnou cartoon grafikou, což ale fandy původních dílů asi zklame.

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,