PC | Téma

15 nejlepších her, co už nemusíte kupovat, protože jsou zdarma

Dřív jste museli za hry jako Grand Theft Auto, Hidden and Dangerous, Team Fortress 2 a další, platit. Dnes jsou zdarma. Vybrali jsme ty nej.
Kapitoly článku

Full Spectrum Warrior

Válečná akční hra zasazená do smyšlené současnosti se sice tváří jako klasická střílečka, ale opak je pravdou. Full Spectrum Warrior totiž nabízí hodně originální herní principy. Ve hře neovládáte vojáka, ale dva týmy po čtyřech mužích a to ještě nepřímo. Například likvidace protivníků neprobíhá tím, že je prostě zastřelíte, ale musíte určit týmu střelecký sektor a AI se už o střelbu postará. Hra je tak takovým originálním mixem akce a strategie. Není se čemu divit, původně to totiž neměla být hra, ale výcvikový simulátor pro armádu.

Full-Spectrum-Warrior.jpg Full-Spectrum-Warrior-Photo.jpg

Full Spectrum Warrior ke stažení

Grand Theft Auto1 a 2

Brutální akční arkáda, ve které jste z ptačího pohledu kradli auta a řádili ve městě. Tak takhle vypadaly první dva díly série Grand Theft Auto ještě před tím, než se z nich staly příběhem poháněné otevřené third person akční hry. Připomenout si první díly můžete sami, protože je Rockstar už před pár lety uvolnili jako freeware. I dnes je to brutálně zábavné, hlavně v multiplayeru.

GTA1+2_01.JPGGTA1+2_02.jpg

Grand Theft Auto1 a 2 ke stažení

Poznámka: Ke stažení hry vyplňte políčka na spodu stránky a stiskněte tlačítko „Submit“. Následně vám na e-mail přijde odkaz ke stažení.

Ground Control

Originální realtime strategie, která kašlala na zaběhnutý systém těžení surovin. Ground Control je spíše o taktice, s omezeným počtem jednotek jste si museli vystačit celou misi, takže každá hloupá ztráta zatraceně bolela. Ve hře musíte počítat s věcmi jako výšková výhoda, efekt podpůrné palby a tak dále. Hra se dočkala ještě pokračování a na podobném principu postaveného World in Conflict.

gc01.jpg gc02.jpg

Ground Control ke stažení

Hidden and Dangerous Deluxe

Česká klasika. Hidden and Dangerous je taktická akční hra z prostředí druhé světové války. Ve hře jste ovládali čtyřčlenný tým vojáků a museli při plnění pestrých misí čelit nepřátelské přesile. Využívání taktiky tak bylo zásadní, vojáci vydrželi sotva pár výstřelů a s Rambo přístupem jste se nikam nedostali.

H&D_01.jpeg H&D_02.jpeg

Hidden and Dangerous Deluxe ke stažení

MechWarrior 4: Mercenaries

Samostatně spustitelný datadisk pro MechWarrior 4 vás opět usadí do kokpitu několikametrového bojového robota zvaného mech. Hra představuje docela komplexní simulátor, ve kterém musíte brát v potaz chlazení a tak podobně. Velkou roli hraje i úprava mecha mezi bitvami – jaké zbraně zvolit, jaké části, to je jen na vás a vašem herním stylu. Výtečný je i multiplayer.

mechwarrior4mercenaries01.jpg mechwarrior4mercenaries02.jpg

MechWarrior 4: Mercenaries ke stažení

Poznámka: Hra se instaluje přes software MekTek – stáhněte si ten, následně v záložce Games Available najdete samotnou hru.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,