PC | Téma

15 nejlepších her, co už nemusíte kupovat, protože jsou zdarma

Dřív jste museli za hry jako Grand Theft Auto, Hidden and Dangerous, Team Fortress 2 a další, platit. Dnes jsou zdarma. Vybrali jsme ty nej.
Kapitoly článku

Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy

Velmi originální third person akce. Klasické střílení ve Psi-Ops doplňují speciální mentální schopnosti, jako telekineze, pyrokineze a tak dále. Nepřátelského vojáka tak můžete nejen rozstřílet na krvavou kaši, ale klidně ho rozmáznout o zeď nebo zapálit. Mazaným trikem je i telepatií ovládnout nepřátelského vojáka. Psi-Ops si můžete zahrát zdarma, jen musíte skousnout reklamy.

psiopsthemindgateconspiracy08.jpg psiopsthemindgateconspiracy11.jpg

Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy ke stažení

Railroad Tycoon Deluxe

Railroad Tycoon je už sice pořádná herní vykopávka, ale pokud jste u této klasické budovatelské strategie v mládí strávili desítky hodin, určitě si rádi se slzou v oku zavzpomínáte. No a ostatní si můžou vyzkoušet jednu z klasik žánru. Úkol je prostý – budovat svoje železniční impérium, kolejemi křižovat zemi, stavět nádraží, kupovat vláčky, vozit lidi a suroviny a pochopitelně si pořádně namastit kapsu.

railroad_tycoon_01.JPGrailroad_tycoon_02.jpg

Railroad Tycoon Deluxe ke stažení

Team Fortress 2

Oblíbená multiplayerová akce byla loni v létě uvolněna jako free-to-play, přičemž Valve vyděláva na mikrotransakcích za herní předměty. První Team Fortress kdysi dávno existoval jako modifikace pro Quake, dvojka se po velmi bolestivém vývoji objevila už jako samostatná hra. Klasická týmová multiplayerová akce s různými povoláními je unikátní svým komiksovým vizuálním zpracováním a smyslem pro humor. Navíc je to jedna z nejlepších multiplayerových her všech dob. Co chtít víc? 

tf03.jpg tf07.jpg

Team Fortress 2 ke stažení

Tribes 2

Tribes 2 je multiplayerovou akční hrou, kterou může hrát až 128 hráčů zároveň (64 vs 64). Hrát můžete jak z first person, tak third person pohledu. Tribes 2 nabízí rozlehlé herní mapy, na kterých se můžete pohybovat pěšmo, pomocí různých dopravních prostředků, přičemž tím nejvíc cool je bezesporu jet pack – hra je zasazena do roku 3941. Samozřejmostí je celá řádka módů, možnost si upravovat výzbroj a tak dále.

Tribes-2 01.jpg Tribes-2 02.jpg

Tribes 2 ke stažení

Tyrian 2000

Klasických shmup (Shoot 'em up) stříleček dnes už moc nevychází. Rozhodně tedy ne na PC. Tak proč nesáhnout do minulosti? Tyrian představuje jednu z nejlepší ch klasických stříleček. Letadlem letíte ze zdola obrazovky nahoru a snažíte se sestřelit prakticky všechno, co vám stojí v cestě. Během toho sbíráte různé upgrady, bonusy a tak dále. Určitě to znáte. A pokud ne, určitě si to v Tyrianovi vyzkoušejte, je to až nebezpečně návykové.

Tyrian 2000_2.png Tyrian 2000_4.png

Tyrian 2000 ke stažení

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,