3D Bomber – a stejně mě nechytíš!

Znáte výbornou hru Atomic Bomberman? Máte ji rádi? Pokud ano, tak vězte, že dnes si opravdu přijdete na své – zahodíme totiž klasický 2D pohled a vydáme se ničit nepřátele pěkně v 3D. Opět si při této bohulibé činnosti užijeme spousty zábavy a legrace. Tak na co ještě čekáte? Vyzvěte vaše přátele či kolegy v práci a uspořádejte menší turnaj o nejlepšího Bombera!
Her, které jsou dělány ve třech rozměrech a ještě k tomu jsou zdarma, se moc nevidí. Byl jsem proto rád, když jsem při svém surfování internetem na tuto hru narazil, i přesto, že datum jejího vzniku je větší než dva roky. Mé nadšení však bylo na místě - vždyť taky proč ne – hra je dostatečně zábavná a hratelná, aby zaujala i dnešní hráče.

A o co v ní vůbec jde? Rovnou vám řeknu, že o to samé jako tenkrát. Pro ty, kteří původního Atomica Bombermana (či Dynu Blaster) nehráli, uvedu, že šlo v podstatě o ničení soupeřů v bludištích a chodbách pomocí bomb. Těchto bomb jste měli neomezený počet, ale jakmile jste někam položili jednu, nemohli jste položit další, dokud nevybuchla první. Tato nevýhoda se dala obejít různými „upgrady“, jenž byly umístěné ve stěnách, které vybuchující bomby ničily, a vám tak otvíraly lepší cestu k soupeři.

3D Bomber3D Bomber

Dnešní hra je předělávkou do slova a do písmene – autor vzal všechny nejlepší věci ze svého předchůdce a vložil to do tohoto svého dítka, přidal třetí rozměr a výsledek je nasnadě. Hra nám tentokrát nabídne mnoho voleb a možností, jakým způsobem ji lze hrát - máme tu obyčejný singleplayer, kde se utkáme s počítačem řízeným protivníkem, můžete si třeba také zahrát po internetu či nebo mezi dvěma (a více) počítači propojených do sítě.

Grafika může dnes působit odpudivým dojmem, ale to jí neberme – jak jsem zmínil výše, hra na to má už svá léta. Hra existuje ve dvou verzích. Jedna je obyčejná a ta druhá podporuje 3DFX karty. Já jsem zatím testoval jen verzi obyčejnou a musím se přiznat, že tato grafika mému zhýčkanému oku moc nelahodila.

Máme tu závěr. 3D Bomber není špatná hra, vezmu-li v potaz to, kdy vznikla. A dáte mi za pravdu, že dva roky v herním světě je doba dlouhá, velmi dlouhá. Proto buďte ke hře shovívaví a dívejte se na ni z tohoto úhlu pohledu a určitě se vám zalíbí.

Hru můžete stáhnout z Doupěte: obyčejná verze, 3dfx verze nebo si ji nechat vypálit na VypalCD: obyčejná verze, 3dfx verze.

Diskuze (3) Další článek: Originální fotoaparát pro majitele Palmu

Témata článku: ,