4K obrázky z Death Stranding předvádí geniální engine i umělecký styl

Kojima zkrátka nikdy nedělá obyčejnou hru.

Death Stranding rozhodně není hra pro každého. Víte to z naší recenze a určitě jste již měli možnost hru vyzkoušet i osobně. Někteří hru nazývají geniálním sociálním experimentem, jiní zase nudnou ušlapanou adventurou, kterou táhnou jen herci a příběh. Ať už se má situace jakkoliv, jedno se jí upřít nedá. Využití grafický engine Decima ždíme současnou generaci konzolí na pokraj svých možností. 

Mnozí tvrdí, že jde o jednu z nejlépe vypadajících her současnosti a nebudou daleko od pravdy. Decima totiž umí extrémně realistické prostředí i povrchy, věrohodné zpracování minimálních detailů i živé postavy s realistickými vlasy, pokožkou i mimikou obličeje. Kojima navíc engine i upravil pro potřeby svého projektu, takže z něj dokázal vyždímat o ždibec více. 

Při pohledu na obrázky se nelze zbavit dojmu, že je prostředí takřka fotorealistické a z tohoto pocitu vás vytrhují většinou právě spíše postavy. Také částicové efekty, efekty počasí dokonale zapadají do celkové atmosféry a nechybí malé detaily, jež dotvářejí celkový obraz. 

O Death Stranding a jeho vizuálním stylu by se daly pět ódy dlouho. Nejjednodušší ale bude, pokud si jednoduše projdete galerii na vlastní pěst. Je tam určitě i pár pěkných obrázků na tapetu. 

Další článek: Na IMDB se objevil seriál The Legend of Zelda ve stylu studia Ghibli

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,