4K obrázky ze závodů GRID potvrzují generační grafický skok

Pokochejte se přehlídkou obrázků ze zatím posledního dílu této výtečné závodní série.

Závodní série Grid vývojářského týmu Codemasters se vrátila zpět na hráčská zařízení se svým zbrusu novým pokračováním. Ve své podstatě jde o regulérní reboot série. Jak se dalo očekávat, nový Grid cílí zejména na širokou hráčskou veřejnost a snaží se vyplnit prázdný prostor na trhu v oblasti arkádového závodění. Ne snad, že by podobných her nebylo dostatek, jen jejich kvalita není často valná. Grid nabízí díky své možnosti nastavení příležitost jak pro úplné začátečníky, tak také pro milovníky reálnějšího závodění, i když o reálné simulaci nemůže být řeč. Titul se tak může zařadit vedle klasiku žánru, jakou je např. Forza Horizon.

Přestože samotný obsah hry, včetně zpackané kariéry není nejbohatší, samotné závodění na okruzích je poměrně slušnou zábavou. Vývojáři si připravili osm desítek vozů, a to v nejrůznějších kategoriích. Co se samotných okruhů týče, jedná se spíše o recyklaci starých známých z předchozích dílů. Mimo reálně existující okruhy se podíváme např. na Havanu nebo do Barcelony.

Mezi ta největší lákadla patří zejména grafické zpracování, které sice nemůže v detailech konkurovat současnému králi v podobě Forza Motorsport 7 respektive Forza Horizon 4, i tak ovšem v celku působí hodně nadprůměrně. V následující galerii se můžete celkem snadno přesvědčit. Zvýšenou pozornost je třeba věnovat zejména práci se světlem a odlesky, naopak odpustit musíme nepřesvědčivé textury či ne zrovna detailně zpracované kokpity vozů. I tak je přehlídka 4K záběrů ze hry krásnou demonstrací současných herních trendů.

Váš názor Další článek: Red Dead Redemption 2 vychází na PC, ukousne vám přes 100 GB

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,