4x4 Evolution - Darwinova teorie v praxi

Málo kdo z Vás má asi dost peněz na to, aby jen tak zaskočil do nejbližší prodejny aut, hodil na pult dva milióny (dle potřeby i více) a za deset minut už frčel po lese v novém off-roadu, a vrážel do stromů. Naštěstí to už není nutné (všimněte si, jak jsem tolerantní…). Je tu 4x4 Evolution !!!
Pořádných off-road simulací není asi nikdy dost. V této kategorii vlastně hrdě září pouze MS Monster Truck Madness (i když to je zase přeci jen z trochu jiného soudku) a pak různé pokusy jako Test Drive: Off-road, a podobně. Bylo tedy jistě jen otázkou času, než někdo na toto území nikoho vtrhne, a pokusí se ho urvat sám pro sebe. Ten "někdo" je firma Terminal Reality a jak asi vidíte, když se rozhlédnete po všech těch nádherných obrázcích okolo, vzala to opravdu vážně.

4x4 Evolution4x4 Evolution

Takže, co se na nás tedy chystá? No, jedním slovem....lahůdka. Aha, říkáte si. Pozor, odvážné tvrzení! To se musí dokázat! Dobře tedy. Posaďte se, pohodlně se opřete, a zavřete oči. Teď si představte řev nadupaného motoru ve vysokých otáčkách... Představte si rychlý, dynamický pohyb rozlehlou krajinou.... Představte si, jak se řítíte sedmdesátkou hustým lesem...stromy nalevo, napravo, vepředu...BUM! Eh, tak to už jste se nechali trochu unést. Nicméně jste snad alespoň získali představu, o čem to tady vlastně mluvíme. Prostě, jak už jsem řekl, lahůdka. Nebo snad někdo nesouhlasí? BUM! Ještě někdo? :-)

4x4 Evolution4x4 Evolution

Teď se tedy na jednotlivé "Features" této hry podíváme trochu podrobněji, a bez emocí:

Auta: mělo by jich být cca 50, navíc si nové budete moci modelovat a skinovat podle svého gusta, takže bych se velice divil, kdyby jich za chvíli nebyl plný Internet. Kvůli problémům s licenčními podmínkami nebude na autech vidět poškození, ale na jízdních vlastnostech se samozřejmě projeví. A nejen na jízdních vlastnostech. Taková noční jízda s rozbitými světly...kdo to zažil, ví o čem mluvím. Je docela možné, že půjde přepínat pohon mezi 2wd, 4wdhi, a 4wdlow náhonem.

Tratě: Nebude se vlastně jednat o tratě v tom pravém slova smyslu, ale vlastně o celé kusy namodelované krajiny. Stejně jako auta, i tratě si budete moci vytvářet vlastní. Standardně jich bude nejspíš 16.

4x4 Evolution4x4 Evolution

Multiplayer: Vzhledem k tomu, že se tato hra vyvíjí zároveň pro PC, Mac, i Segu DreamCast a po Internetu může spolu řádit až 8 hráčů, bez ohledu na platformu (pouze DreamCast je omezen jen na 4), budou to asi doopravdy drsné multiplayerové hody.

Obtížnost: Půjde spíše o simulaci, než o arkádu, všechny vozy jsou založené na svých reálných charakteristikách. Aby tím neutrpěla zábavnost hry, byl kladen zvláštní důraz na design tratí.

Hardware: Jak už bylo řečeno, pokud máte PC, Mac, nebo DreamCast, nemáte problém. Pokud máte PC a myslíte si, že máte problém, tak věřte, že jestli je to lepší, než P166, má to 3D akcelerátor, a alespoň 32 MB RAM, tak OPRAVDU NEMÁTE problém. Engine hry je velice flexibilní, a přizpůsobí se téměř jakkoli rychlému (pomalému!?) stroji.

Tak, teď máte už dost informací k tomu, abyste si udělali vlastní závěr, jestli Vás 4x4 Evolution zaujala nebo ne. Pokud ano, pak věřte, že už toto léto se dočkáte. A jestli ne, pak nevím, proč jste se dočetli až sem.

Váš názor Další článek: Titans of Steel – kompletní strategie ZDARMA!

Témata článku: , ,