5 tipů na nejočekávanější deskovky letošního podzimu

Vánoce jsou ještě daleko, nicméně na deskoherní scéně to letos vypadá, že takového menšího Ježíška si užijeme už na podzim. V redakci jsme proto vybrali pětici, na kterou se ve třetím kvartálu roku 2019 těšíme nejvíc.

Arkham Horror 3rd Edition

Hry z lovecraftovského univerzita jsou stále v kurzu. Ostatně přesvědčit jsme se o tom mohli na nedávném GamesConu, kde byl oficiálně představen Arkham Horror: Final Hour. Na jeho překlad si budeme muset počkat do příštího roku, nicméně to fanouškům HPL nemusí zase až tolik vadit – na dveře už nám totiž klepe třetí edice legendárního Arkham Horroru. Tu by mělo Blackfire naskladnit už 25. října.

ah2.pngah3.pngah1.png

Oproti svým předchůdcům nabídne nový Arkham hned několik výrazných novinek. V prvé řadě jsou to scénáře, ačkoli v základní krabici budou bohužel jen 4 a přestože děj můžete ovlivňovat díky kartám zápletek a událostí, je znovuhratelnost přece jen značně omezená a pro větší variabilitu budou rozhodně třeba nějaká rozšíření. Další novinkou je modulární mapa, kterou si v průběhu hraní budete postupně skládat.  

Nový Arkham v sobě skloubí mechanismy Eldritch Horroru a karetky Arkham Horror LCG, přičemž by měl být mnohem svižnější než jeho předchůdce. Po vzoru AH LCG se zde odvíjí vyprávění scénářů – sami si volíte, jakou cestou se vydáte a postupně se vám tak odkrývají cíle daného scénáře. Svými rozhodnutími navíc můžete ovlivňovat, jestli budete hrát negativní nebo pozitivní větev příběhu. Nový je také systém stop a postavy, za něž je možné hrát (některé už ale známe z Panství hrůzy).

ah5.png

Celkově vzato je pro nás Arkham Horror 3rd Edition jednou z nejočekávanějších her letošního roku. Přestože některé aspekty hry jako je znovuhratelnost nebo modulární mapa budí vášnivé diskuze, myslíme si, že fanoušci HPL by měli alespoň zpozornět.

Název: Arkham Horror 3rd Edition
Vydavatel: Blackfire
Počet hráčů: 1-6
Předpokládané datum vydání: 25. 10. 2019

Váš názor Další článek: Fortnite skončil v černé díře a nefunguje. Vrátí se hra s kupou novinek?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,