6 tipů, jak být neohroženým bijcem v Resident Evil 7: Biohazard

Láká vás Resident Evil 7, ale nemáte s hororovými hrami moc zkušeností? Možná vám naše tipy pomohou.

V dnešní době panuje mezi herními vývojáři názor, že se hráči nebudou bát, pokud se je nepokusí zabít nepřítel. Z tohoto důvodu je dnes naprostá většina hororových her obohacena nějakým psychopatickým vrahem. Výjimkou není ani Resident Evil 7, ve kterém musíte nejen překonat svůj strach, ale rovněž se ve hře vyznat. Podívejte se na naše tipy, jak hrou projít co nejsnadněji.

1. Náboje jsou hlavní

Na rozdíl od hry Outlast, který jsme v naší recenzi k Resident Evil 7 přirovnávali, ve hře můžete své nepřátele zabít. Mějte tedy vždy na paměti, že náboje jsou to hlavní, především tedy správné hospodaření s nimi. Můžete sice své nepřátele ukrouhat nožíkem, ale to moc efektivní opravdu není. Nejefektivnější je vždy střílet do hlavy, tím ušetříte i více než polovinu střeliva. A to je ve hře nad zlato.

resident_evil_10.pngTrefovat se přímo do hlavy je účinnou metodou na šetření nábojů

naboje_1.jpgnaboje_2.jpgnaboje_3.jpg

Tento tip uplatníte zejména v craftění. Když máte málo nábojů i léčiv a rozhodujete se, co vyrobit, určitě volte náboje. Zvlášť když můžete sníst herb, i když ho nepoužijete na výrobu léčivého lektvaru (samotný herb má samozřejmě podstatně slabší účinky), ale střelný prach sám o sobě použít nelze. A zatímco bez léčiv teoreticky hru dohrát můžete, bez nábojů už je to horší. A to především proto, že bez nich budete onoho léčení potřebovat výrazně více. Takže...

Diskuze (6) Další článek: Morrowind zamíří v červnu do The Elder Scrolls Online

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,