6 tipů na originální sci-fi pařby, u kterých se nebudete nudit

Sci-fi žánr se opět vrací do formy, a to takovým tempem, že zombie nákazu zahnal do kouta. Jaké vesmírné pecky nás potěšily během posledních pár let?

Vesmír se stává opět populárním a roli v tom nehrají pouze filmy, ale i hry. U filmů vystupuje v hlavní roli nová trilogie Star Wars, ale záda jí kryjí i jiné pecky. Nás ale nejvíce nažhaví pořádná vesmírná pařba, ve které se dočkáme nejen blýskavých bitev, sličných žen a toulek tam, kam se ještě nikdo nevydal, ale mnohdy i filozofických otázek a kolonizování neznáma. Jaké hry na nás udělaly v posledních letech největší dojem, aniž by šlo o profláknutý akční žánr?

Lifeless Planet

Pokud chcete vytvořit sci-fi pecku, můžete se vydat cestou vesmírných lodí, destruktivních laserů  a maniakálního hlavního záporáka. Také ale můžete udělat komorní titul, ve kterém budete umístěni na opuštěnou planetu plnou filozofických otázek. Přesně takové dobrodružství zažijete ve hře Lifeless Planet od studia Stage 2.

maxresdefault (1).jpg1.jpglifeless_planet_e3_2012_02.jpglifeless-planet-torrent-download-PC.jpg

Celá hra je inspirována romány z doby studené války mezi USA a Sovětským svazem. Ve hře se ocitnete v roli astronauta, který se vydá na Mars a nalezne zde opuštěné ruské městečko. Jediným jeho spojením s touto záhadou je zvláštní dívka, které se nějakým způsobem podařilo na planetě přežít. Ve hře nejen hledáte odpovědi na otázku, co se na planetě stalo, ale také se vydáváte za neznámou dívkou, u které nevíte, zda vás vede do bezpečí či do jisté smrti.

Hra sice mezi kritiky příliš dobré ohodnocení nedostala, (převážně kvůli špatné hratelnosti) každopádně síla neznámého v kombinaci s absolutní nejistotou je důvod, proč se Lifeless Planet umístilo na devátém místě našeho žebříčku.

Diskuze (1) Další článek: Shadow of the Tomb Raider oficiálně: trailer, galerie a první informace

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,