PC | Téma

7 kultovních herních pecek, které chceme zpátky

Remaky a remastery v dnešní době vycházejí jak na běžícím páse. Pojďme se tedy podívat na 7 her, které by si ten remaster opravdu zasloužily.

Zaklínač 

První Zaklínač je asi nejmladší hrou v našem seznamu. Přepracování by si opravdu zasloužil, protože prostě ve své původní podobě není tak dobrý a jednoduše hratelný. U téhle hry bych toho navíc přepracoval hodně. Hlavně soubojový systém. V jistém smyslu je vážně jedinečný, ale také je hodně krkolomný. Vlastně se jen postavíte a ve správnou chvíli mačkáte tlačítko myši.  Úskoky jsou prakticky nepoužitelné a vy musíte do sebe nechat mlátit. Jinak je to ale jak příběhem a soundtrackem, tak RPG systémem skvělá hra.

witcher4.jpgwitcher.jpgwitcher2.jpgwitcher3.jpg

V prvním dílu této ságy se vydáme po stopách banditů, kteří napadli Kaer Morhen a zabili mladého zaklínače Lea. Je to organizace Salamandra a s ní jsou zapletení lidé, od kterých byste to nejspíš nečekali. Samozřejmě potkáme staré známé postavy jako je Triss Ranuncul, Marigold nebo trpaslík Zoltan Chivay. Příběh, který odstartoval celou trilogii, byste si rozhodně neměli nechat ujít. Stejně, jako je tomu u první Mafie, i tady se setkávám s lidmi, kteří se do prvního Zaklínače nepustí už jen kvůli vzhledu. Třetí díl ale hráli. Podle mě museli přijít o hodně souvislostí, které jim kvůli neznalosti předešlých dílů nemusely dojít.

S remasterem by se jednička mohla poprvé podívat i na konzole. Ale stejně jako Blizzard se i CD Project Red nedávno vyjádřil, že své staré hry neplánuje remasterovat. Je to sice škoda, ale alespoň je vidět, z čeho se vlastně CD Project dokázal vypracovat až k tak velkolepému dílu, jako je třetí Zaklínač.  

Diskuze (7) Další článek: Nové Call of Duty se bude odehrávat v době druhé světové války

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,