7 nejděsivějších herních zážitků, které nesmíte hrát v noci

Strach a hrůza patří spíše k nepříjemným a nechtěným pocitům. Přesto je ovšem mnohdy záměrně vyhledáváme a jejich přítomnost si doslova užíváme, což je vlastně jeden z velkých paradoxů zábavního průmyslu. Hororové zážitky nás naplňují a přitahují zároveň, a to v jakékoli podobě. Pojďme si připomenout ty nejděsivější hry, které si lze v rámci videoher můžeme užít.

Layers Of Fear

O tom, že není horor jako horor svědčí Layers Of Fear od polského studia Bloober Team z roku 2016. Vývojáři se nechali inspirovat ukázkou hry P.T. a vytvořili jedinečný produkt, který vejde do herní historie. Zápletka se točí okolo opuštěného, psychicky narušeného umělce, který ztratil svou rodinu. Hra poodkrývá celý svůj příběh skutečně pomalu a je právě na hráči, aby si jej celý poskládal sám.

SRP618b7c_LayersofFear_20160219223653.jpg3004311-2016-02-08_00018.jpglayers-of-fear-2-m9kr_1280w.jpgLayers-of-Fear_20160215123521.jpg

Cílem hry je v opuštěném domě umělcovy rodiny dokončit jednu z posledních maleb a poskládat tak veškeré střípky celého příběhu do jednoho velkého uměleckého díla. Hra je rozdělena do několika kapitol. V každé z těchto kapitol udělá váš hrdina po průzkumu opuštěného domu několik tahů štětcem. Naneštěstí je vaše postava otrokem vlastních démonů, a tak se tato osobní katarze stává noční můrou. Děsivost celé hry je založena na audiovizuálním zpracování, dynamickém proměňování prostředí a neviditelném zlu, které vás bude doprovázet na každém kroku.

Layers Of Fear je tak díky své koncepci naprosto jedinečným projektem, který v poslední době začíná získávat na popularitě. Jen si na nás za rok vzpomeňte, až bude herní trh zaplaven desítkami indie hororovými hrami odehrávajícími se v opuštěném domě. Layers Of Fear má však tu výsadu, že 1) přišel jako jeden z prvních a 2) naservíroval jedinečnou atmosféru, ve které dokázal umně propojit umění, strach, paranoiu a především výborný herní zážitek.

Diskuze (6) Další článek: Destiny 2 mělo nejlepší start z celého roku, na prodeje jedničky však zatím nemá

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,