7 starých pověstí českých, které bychom chtěli ve hře

Máme je umístěné hluboko v duši, ale neměli jsme možnost si je zahrát. Jakých sedm pověstí by se nám do hry hodilo nejvíce?

Každý Čech má v duši přirozeně danou náklonnost ke Starým pověstem českým od Aloise Jiráska. Jako hráči máme v duši ale i hry. Nemyslíte si, že by bylo krásné tyto dvě složky spojit?

I když šance na přetvoření české pověsti do herní podoby je obecně malá, máme v článku i ty, které k tomu mají blízko. Tušíte jaké to jsou?

7. Dívčí válka

Zemřela Libuše a ženy to tak zdrtilo, že popadly co doma měly a šly své manžely zmlátit. To je velmi zjednodušená verze toho, o čem pověst je, přičemž její poněkud parodický přednes má důvod. Hra na motivy této pověsti by již slovem válka nabádala k tomu vytvořit strategii, případně nějakou bojovou akční hru.

divci_valka_1.jpg

Každopádně vzhledem k tomu, že mě rodiče odmala učí, že holky se nemlátí, pomyslel jsem na krapet jiné zpracování. Dle mě pověst nabádá k parodii muži vs ženy. Ve hře by nějaký kreativní a krapet praštěný vývojář mohl zparodovat každodenní pohlavní neshody a udělat komediální hru, jak to umí dát dohromady např. kluci z Telltale Games.

divci_valka_2.jpg

Jen těžko říct, zda by se udržela hranice a nesetkali by jsme se spíše s parodickým filmem. Pravdou je, že na Dívčí válku by mohly vzniknout skvělé hry, ať už bojové, strategické, komické nebo alespoň menší DLC. Problém je v tom, že obsáhnout boj žen a mužů je úkol, na který bych si sám netroufl, a tak se hry už z tohoto hlediska nejspíš nedočkáme.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,