7 tipů na nejbrutálnější hry historie, co vám zaručeně spraví chuť

Je libo násilí a hektolitry krve? I to se občas šikne. Pojďte se tedy s námi podívat na ty nejbrutálnější hry, které spatřily světlo světa.

Jsou kontroverzní, jsou provokující a terčem kritiky, přesto si je mnoho hráčů oblíbilo. Hry s prvky brutality totiž skýtají zajímavou únikovou cestu z reality do prapodivného světa uklidnění a relaxace. Je to skutečně s podivem, ale brutalita ve hrách představuje pro hráče jistou formu katarze, která jim dovolí očistit se od strastí všedního dne a vypustit ze sebe veškeré křivdy a nespravedlnosti, způsobem poměrně neškodným, přesto více než účinným. Navíc tak dochází k propojení příjemného s užitečným, neboť hraní her samo o sobě přináší velkou míru zábavy. Nesmíme však zapomínat, že vše má své meze a pokud podobným typům her neholdujete a z pohledu na obrázky se vaše duševní já začíná bouřit, raději nečtěte dále. Vy ostatní, směle do čtení!


Carmageddon

Začněme závodní klasikou Carmageddon z roku 1997, za kterou stojí studio Stainless Games. Hra vyšla na MS-DOS, Windows, Mac OS, Play Station, Nintendo 64, Game Boy Color, iOS a Android a ve své době se stala skutečným hitem násilí chtivých puberťáků a jejich zvrhlých rodičů. Nedivili bychom se, kdyby v brzké době vyšla i na kalkulačce. 

get.jpgcarmageddon%20reincarnation%20allerton%20ave%20(3).jpgmaxresdefault.jpgScreen5_1506940362-1024x576.jpg

A přitom hra byla ve své podstatě opravdu dost nezvyklou záležitostí s relativně prostým námětem a nepřesvědčivou hratelností. Carmagedonn byl tak ve fináll u kritiků docela propadákem, a to možná i díky svému nechutně brutálnímu a do té doby nepříliš obvyklým jádru. Smyslem hry totiž nebylo pouze závodit a vyhrávat, ale způsobit co největší bordel. Jednalo se o kontroverzní a zajímavou alternativu destrukčních závodů s přidanou hodnotou, neboť byl hráč oceňován za sražené spoluobčany, spolupsy a spolukočky… Toto morbidní závodění se tak vlastně proměnilo v prachsprostou honbu za vytvořením toho největšího možného bugru. Co na tom, že pro kritiky byla hra propadák, hráče to bavilo a to je důležité.

Vývojáři se tak rozhodně nenechali odradit a pro své potrhlé hráče připravili i další, tentokrát mnohem vyvedenější pokračování Carmageddon II: Carpocalypse Now v roce 1998 či o něco méně vydařený Carmageddon TDR 2000 v roce 2000. Dalším přírůstkem potom byl Carmageddon: Reincarnation z roku 2015, který však opět nenaplnil představy hráčů. Rok 2015 už zkrátka není ta nejlepší doba na vzkříšení už tak rozporuplného díla. To ale nemění nic na faktu, že kosení chodců pravděpodobně navždy skončí v muzeu herních dějin.

Diskuze (3) Další článek: Beta bojovky EA Sports UFC 3 už je přístupná všem, čas máte do úterý

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,