7 tipů na stylové pařby, ze kterých vás zamrazí

Většina lidí se uchyluje k hraní, protože si u něj chtějí oddechnout nebo se zkrátka jen pobavit. Některé hry v sobě ale skrývají víc než bezmyšlenkovitou zábavu. Nad jejich příběhem se zamyslíte a občas u něj ukápne i slza. Jindy zase jen těžko tušíte, o co vlastně jde a jak to vývojáři vlastně mysleli. Takové hry nevychází každý den, proto jsme si pro vás udělali seznam těch, u kterých vás tyto pocity rozhodně neminou.

Darkest Dungeon 

Na tenhle kousek jsme rozhodně nemohli zapomenout. Už jenom kvůli tomu, že v samotném názvu má slovo "temný". Tím hlavní důvodem, proč ho tady vidíte, je jeho důraz na emoce a pocity postav. Ještě k tomu všemu je Darkest Dungeon dosti netradiční hrou, která sází na postavy a jejich unikátní přístup k akci.

dung.jpg
dung2.jpgdung3.jpgdung4.jpg

Celé to začalo na Kickstarteru. Red Hook Studios totiž nejsou žádným gigantem. Je to menší partička lidí, která se rozhodla vytvořit si hru podle svého gusta. Momentálně se počet členů týmu rozrostl, a to jen díky tomu, že Darkest Dungeon zaznamenal ohromný úspěch, stejně jako jeho následné přídavky.  

O co že se to vlastně jedná?  Poslední dobou to říkám nějak často, ale ani tady není premisa vůbec nijak složitá. Poskládáte partu dobrodruhů a hurá do sklepení a kobek, kde čekají nejen poklady, ale i jejich nechutní hlídači, kteří vám rozhodně cestu usnadnit nechtějí. Variant složení party je opravdu nepočítaně. Hra nabízí celé řady unikátních postav, které mají odlišné charaktery i vybavení. Přesně tady přichází na řadu ta věc, kvůli které jsme Darkest Dungeon do tohoto článku zařadili.  

O svoji partu se musíte náležitě starat, aby se náhodou nestalo, že některý ze členů uprostřed výpravy zkolabuje. Po každé výpravě si potřebují dopřát trochu odpočinku a pobavení, aby náhodou neupadli do deprese. Občas se objeví i takové postavy, které mají strach z určité věci a vy sami nemůžete vědět, jestli na ni zrovna při téhle výpravě narazíte, jelikož jsou dungeony náhodně generované, takže i podle toho musíte vybírat, koho tentokrát vzít s sebou. Všechny tyto vlastnosti pak členy party ovlivňují během soubojů, ať už jejich útoky nebo schopnosti. Stylizace hry navíc skvěle dokresluje dosti depresivní nádech celé hry.

Diskuze (3) Další článek: 8 tipů na unikátní hříčky, které vás dostanou do vánoční pohody

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,