7 nejlepších historických zážitků, které můžete zažít ve hrách

Kingdom Come dokázalo v posledních dnech ukousnout solidní porci pozornosti. Není ale jedinou hrou, která se zaměřuje na středověk a věrohodnou historii. Pojďme se podívat na ty nejlepší alternativy.

Medieval Engineers 

Rovnou začneme s něčím, co má stejně jako Kingdom Come kořeny v našich krajinách. Stejně jako Space Engineers i tento titul má na svědomí studio Keen Software House. Sice se nachází stále ve fázi předběžného přístupu, ale už nyní se v něm dají dělat zajímavé věci. Akorát s historickou příchutí.

me4.jpgme2.jpgme3.jpgme.jpg

O co že tady vlastně jde? Je to jednoduché. Zapnete hru a můžete si dělat, co chcete. Tou hlavní devizou Medieval Engineers je stavba hradů a pevností. Při vydání první verze hry byly možnosti dost omezené, ale postupně se s každým dalším updatem rozšiřuje množství použitelných materiálů. Stejně tak se do hry dostává více možností, jak si svoji stavbu vypilovat. 

Na druhou stranu můžete také ničit. Holýma rukama by to ale bylo na dlouho. Proto si můžete vytvořit historické obléhací stroje, se kterými pevnost rozbijete během chvíle. Na takovou událost se i pěkně kouká, protože KSH využívá opravdu dobrý engine hlavně co se fyziky týče.  

Pokud jste někdy měli možnost si vyzkoušet Space Engineers, budete tady jako doma. Stavění tady funguje na stejném principu a hra i vzhledově vypadá dost podobně. Samozřejmě tu nenajdete žádné moderní technologie a zůstanete pěkně při zemi.  

Diskuze (5) Další článek: Nový projekt studia Remedy Entertainment by mohl vyjít už v příštím roce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,