7 ulítlých a podivných videoher, které stojí za to vyzkoušet

Máte rádi podivnosti ve hrách? Pojďte se s námi podívat na ty nejlákavější šílenosti poslední doby.

V dnešní produkci lze najít spousty her, které lze považovat za podivné až bizarní. Vybočují například svým námětem, grafickým zpracováním či světem, ve kterém se odehrávají. V následujícím výběru se podíváme na několik kousků, které nás v poslední době nejvíce zaujaly. Pamatujte však, že podivné nemusí nutně znamenat špatné. Ba naopak. Tento výběr tak berte spíše jako přehled tipů pro tak trochu netradiční hry, které se nebojí vybočit a které vám mohou trochu rozvířit suché letní období. 


Biomutant - kung-fu mývalové útočí

Přehled začneme pěkně zlehka, ale rozhodně s úsměvem. Biomutant nepatří k tomu nejbizarnějšímu, co jsme v poslední době měli možnost hrát a oproti dalším kouskům z našeho výběru působí tak nějak nejusedleji, přesto je třeba uznat, že do jisté míry rozhodně šílený je. Když vydavatelství THQ Nordic před několika lety oznámilo vydání chystaného open world RPG, které se bude točit okolo partičky kung-fu mývalů, asi málokdo bral hru vážně.

Jenže ona tahle bláznivá šílenost zafungovala naprosto geniálně a hra u fanoušků i recenzentů víceméně zabodovala. A třeba uznat, že důvodem nebylo pouze netradiční zasazení, ale rovněž vydařené herní mechanismy. Ovšem ruku na srdce, Biomutant si své publikum získal hlavně kvůli šílenému příběhu.

bio4.jpgbio.jpgbio2.jpg

Ve své podstatě jde post-apokalyptickou bajku odehrávající se v otevřeném světě, kde hlavní hrdiny představuje skupinka zmutovaných mývalů, ovládajících bojová umění. Jakkoli to možná zní hloupě, celý koncept dává smysl a titul v sobě tak kombinuje propracovaný herní mechanismus s odlehčenou formou vyprávění plnou nejrůznějších narážek a humoru.

Diskuze (2) Další článek: Na obalu hry FIFA 22 bude Kylian Mbappé, odhalení proběhne už zítra

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,