PC | Téma

8 kultovních starých her, které rádi paříme doteď

Všechny jsou staršího data. Většina z nich začíná číslovkou devatenáct a některé už bez DOSBoxu nespustíte. Nejsou sice už tak graficky vybroušené, ale baví nás dodnes.

Half-Life 1 & 2 (Valve, 1998 & 2004)

Brýle a bradka. Good morning doctor Freeman. Vítejte v komplexu Black Mesa. První díl dnes již kultovního trháku od Valve inspirovaný například System Shockem měl poměrně velkou úspěšnost díky řadě logických úkonů za použití mnohdy velmi bizarních nástrojů a zbraní. V mnohém ale Half-Life utkvěl v paměti právě proto, že byl první, komu se podařilo spojit hned několik herních prvků dohromady tak dobře.

20080807-faad64340d.jpgmaxresdefault.jpgmoddb_download1.jpg

Vzpomínáte ještě na Gravity Gun? Druhý díl je neméně dobrý, pokud ne po všech stránkách lepší. Vydáváte se do City 17, kde se pokusíte vniknout do bývalého vězeňského komplexu Nova Prospekt a poté i do citadely Combinů. Jde mimo jiné o první hru svého druhu, kde byl kladen velký důraz na fyziku objektů a její využití pro posun dále. 

Hra je opět plná hádanek a logických úloh, mísících se s bojovou akcí. Dnes si HL2 lze zahrát i ve Full HD a pokud srdce poručí, tak i na vybraných tabletech. Holt jdeme s dobou.

Diskuze (24) Další článek: Rallye závody DiRT 4 v novém traileru běsní v bahně i na asfaltu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,