8 nejlepších herních zařízení pod stromeček [Vánoce 2013]

Dorazili jsme k poslednímu vánočnímu speciálu, ve kterém vám poradíme to podstatné. Na čem vůbec po Vánocích budete hrát? Pojďte se podívat na 8 nejzajímavějších zařízení pro hraní her.

I v závěrečném speciálu platí, že existuje nepoměrně vice možností, ať už mluvíme o rozličných druzích počítačů či jiných herních konzolích. My jsme si pro vás vybrali to, co podle redakce dobře kličkuje mezi kvalitou a cenou, a pokrývá co nejvíce potřeb hráčů. Takže si určitě projděte naše dřívější speciály o hrách a vyražte na výběr toho, na čem to všechno spustíte.

Odkazy na zařízení uvedená v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu CZC.cz. Doporučení jednotlivých strojů je ale čistě redakční rozhodnutí, odkazy jsme přidali až dodatečně.


 

Playstation 4: závan nové generace

Začneme, jak jinak, něčím exotickým. Zatímco Xbox One se rozhodl v některých světových zemích přečkat tuhé mrazy, Sony si pospíšilo a jejich novou konzoli tak mohou mnozí očekávat pod stromečkem. Zařízení se objeví na trhu 13. prosince, tedy za necelý týden, a jak se můžete dozvědět z naší české recenze, stojí za to.

Tedy, ne tak úplně. PlayStation 4 nabízí stylový design, a také výkonný hardware. V útrobách najdete osmijádrový procesor na bázi AMD Jaguar, spojený s grafickým čipem se základem AMD Radeon a GDDR5 pamětí o velikosti 8 GB. Nechybí vyměnitelný 500 GB disk, Blu-ray mechanika, USB 3.0 porty, HDMI, Ethernet, Bluetooth a Wi-Fi.

PS4 (foto 01).JPG PS4 (foto 17).JPG PS4 (foto 21).JPG

Jak jsme však psali v recenzi, konzole je v současné době především obrovským příslibem do budoucna. Příslibem špičkových her a nádherných grafických kabátků. Ostatně jeden ze startovních titulů, Killzone: Shadow Fall, je toho jasným důkazem. Bohužel z hlediska multimédií PS4 žalostně zaostává a kromě minimální podpory streamovacích služeb zatím nenabídne ani podporu více formátů pro přehrávání filmů a hudby. S tím si holt budeme muset počkat na aktualizaci firmwaru.

ps4_killzone_bundle.jpg

Nenechte se však zmást, začátkem roku se začnou objevovat velmi zajímavé exkluzivní tituly, a pokud opravdu přemýšlíte o nové konzoli pod stromečkem, lépe si vybrat nemůžete. Několik exkluzivit a lépe vypadajících multiplatformních titulů už se na trhu najde, a poté co nevidět dorazí posily. Navíc se můžete poohlédnout po nějakém fešném bundlu, např. se hrou Killzone: Shadow Fall za cenu 11 590,- Kč s daní.

Pokud ale zatím neprahnete po nové generaci, v té současné určitě najdete nemálo chuťovek. Přejděme k Microsoftu.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,