8 parádních mobilních her, které nesmí chybět v žádné kapse

Hry v mobilu mohou být propracované pařby, které zabaví na dlouhé hodiny a překvapí kvalitním grafickým zpracováním. Vybrali jsme 8 propracovaných mobilních her, které máme osobně ověřené a nedáme na ně dopustit.

Monster Hunter: Freedom Unite

Na herní konzole se brzy vrátí kultovní lovec monster a je tak více než dobrá doba připomenout, že se můžete prohánět i na mobilech. Majitelé zařízení s operačním systémem iOS se totiž před nějakou dobou dočkali akčního RPG Monster Hunter Freedom Unite. Jedná se o přímý port hry z handheldu PSP a jde o jednu z nejlepších konverzí, kterou jsme kdy na mobilech viděli. 

2568023-mhfu+ios+610.jpgmhfu05-600x338.pngMonster-Hunter-Freedom-Unite--619x346.jpg

Premisa je jednoduchá. Jakožto Lovec se dostanete do malebné vesničky v horách, která je zmítaná monstry ze všech stran a potřebuje někoho schopného. Tedy vás. Ze zelenáče, který si sotva upeče steak na ohništi se z vás časem stává ostřílený lovec, který si hravě podá i obludy o velikosti paneláku.

 

Můžete přeskakovat mezi mnoha druhy zbraní a bojových stylů takřka za letu, učit se nové pohyby, lovit, rybařit, sbírat bylinky či plnit nespočet úkolů

 

Cesta je ale dlouhá a dopomoci vám má propracovaný RPG systém. A když říkáme propracovaný, myslíme to vážně. Nejde tu jen o nákup a vylepšování vašich zbraní, vybavení a inventáře. Můžete přeskakovat mezi mnoha druhy zbraní a bojových stylů takřka za letu, učit se nové pohyby, lovit, rybařit, sbírat bylinky či plnit tuny těžkých i menších questů pro získání financí. Obsahem je hra nabitá a není těžké v ní strávit stovky hodin. A když vás to přestane bavit, vyrazíte na online lov až se čtyřmi dalšími hráči skrze Wi-Fi.

Monster-Hunter-Freedom-Unite-Feature.jpg

Bravurně bylo převedeno také ovládání, které v základu nabízí jen minimum prvků a je především kontextové, takže zbytečně nezaplňuje obrazovku a dává vám přehled o situaci. Nechybí možnost automatické kamery a podpora pro ovladač MFi, se kterým to jde ještě lépe. Převod na iOS perfektně zvládla i grafická stránka, která je patřičně barevná a detailní. Propracované animace, nádherné prostředí a akční souboje, to jsou hlavní přednosti titulu.

Monster Hunter Freedom Unite je ke stažení exkluzivně pro iOS za necelých 15 euro. Jen škoda že majitelé Androidů se pravděpodobně už nedočkají.

Diskuze (2) Další článek: Známe systémové požadavky akční střílečky Far Cry 5

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,