8 tipů na karetní hry, které kralují svému žánru

Když se řekne karetní hra, většině lidí se vybaví klasické hry se skutečnými kartami. V digitálním světě ale má tento žánr už také docela početné zastoupení. Pojďme se podívat na ty, které nesmí chybět žádnému milovníkovi karet.

Hand of Fate  

Hand of Fate je jednou z těch her, které přistupují ke kartičkám trochu jinak. Jen těžko by někoho napadlo, že se dá zkombinovat karetní hra s rogue-like mechanikami. Věřte tomu nebo ne, indie studiu Defiant Development se to povedlo skloubit opravdu dobře. Přidali také něco z RPG a celé to zakončili akčními souboji.  

hof2.jpghof.jpghof4.jpghof3.jpg

Může to znít zmateně, ale ve výsledku to funguje docela jednoduše. V Hand of Fate totiž karty píšou váš příběh. Podle toho, jaký karetní deck si postavíte, takové bude mít hlavní hrdina statistiky a hlavně vybavení, které v průběhu hraní můžete obměňovat. Ne vždy ale narazíte na karty, které vám budou ku prospěchu. Často budete potkávat pasti a nepřátele všeho druhu a s nimi se pak musíte vypořádat. 

Hratelnost by se dala rozdělit na dvě části. V té první si stavíte balíček a rozhodujete se, kam dál povedou vaše kroky. Druhá fáze je pak jak vystřižená z nějaké akční adventury, kde se postavíte tváří v tvář nepříteli.  

Hand of Fate má na kontě už dva díly a pokud jste ani s jedním nepřišli do styku, měli byste rovnou sáhnout po dvojce. Vývojáři tam rozvinuli stávající mechaniky, a ještě k tomu něco přihodili. Na Steamu oba díly mají výborná hodnocení, takže ani s jedním neuděláte chybu.  

Diskuze (1) Další článek: Fyzická kopie bojovky Omen of Sorrow odhalena, podívejte se na trailer

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,