8 tipů na unikátní hříčky, které vás dostanou do vánoční pohody

Vánoční svátky jsou za rohem a všichni tak nějak potřebujeme po tom náročném roce na chvilku vypnout. U následujících her vám to půjde hravě.

Hraní her, to není jen zabíjení, závodění a střílení gólů. Hraní her, to nejsou jen nervy a občasná frustrace. Hraní her, to je především zážitek a odpočinek. A často také zasloužený relax. Dnes si ukážeme několik vybraných pohodových titulů, které vám mohou zpříjemnit vánoční svátky. Doporučujeme hrát s kakajíčkem a vánočkou po ruce, za dusivé vůně vonných františků!

Abzû

Abzû je jedna z těch her, které vlastně ani nepotřebují příběh. Přestože má jistý filozofický podtext, hlubší narativní linku zde rozhodně nehledejte. Ono to vlastně ani není vůbec třeba. Základem je vypnout, oprostit se od všeho toho nepříjemného a nechat se unášet.  A to doslova.

361682-postal2-800x600.jpgAbzu - 2_0.jpgimage5.jpgimage7.jpg

Ponořte se do vizuálně úchvatného podmořského světa plného představ, jak ho prezentuje Giant Squid Studios. Ocitnete se v roli hbitého potápěče a vaším jediným cílem bude prozkoumávat podvodní svět plný pestrobarevné fauny a flory. Nečekejte žádné výraznější nebezpečí či snad větší rozlehlé lokace, ale spíše lineární průzkum tohoto fantastického světa.

Co na tom, že Abzû nenabízí výraznější příběh či herní náplň. Hlavním smyslem této umělecké indie hříčky je především uklidňovat. Jedná se o jistou formu virtuální meditace. Podmořský svět klade velký důraz na atmosféru a především na pocity. Herní doba okolo dvou hodin je pro někoho možná málo, nicméně vězte, že se jedná o tu nejlepší sváteční výplň v prázdné televizní mezeře mezi pohádkou Sůl nad zlato a romantickou šaškárnou Pretty Women.

Diskuze (1) Další článek: Ta hra snad nikdy nezestárne: GTA 5 díky novým úpravám vypadá úžasně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,