9 kultovních pecek, které nám utkvěly v paměti

Zabořili jsme nos do hloubi herního nebe a společnými redakčními silami vybrali nejgeniálnější herní tituly, které podle nás spatřily světlo světa.

Mass Effect 3

Ne, opravdu si neděláme srandu. Otloukánek herního průmyslu, který se vytasil s pravděpodobně nejkontroverznějším koncem příběhu ve hrách vůbec, totiž má všechno, co má kvalitní space opera mít. Zastavte na chvíli to prskání a zamyslete se pořádně – od srdcervoucího začátku nás Mass Effect 3 vzal na nervydárající pouť napříč galaxií, ve které jste hledali ztracené kamarády, snažili se sjednotit znepřátelené rasy a bojovali s beznadějí a nastupujícím chaosem všude, kam jste jen strčili svůj nos.

358228.jpg1920x1080_7yufWl.jpgMass Effect 3 Wii U 05.jpgME3 COOP 2.jpg

Právě atmosféra nevyhnutelného zániku, podpořená okolním válečným chaosem, dokonale nastínila to, o co jsme usilovali celou trilogii. Konec. Možná hořký, možná krvavý, ale konec. A právě ten BioWare ukázkově zkonil. Trochu paradoxní je, že i konec svým způsobem odpovídá očekávání. Závěrečný boj totiž perfektně graduje atmosféru i akci a jediné, co by hráčům stačilo ke štěstí, je posledních 5 minut, jež by zúročily všechnu snahu, kterou jsme do několikaleté trilogie nasoukali. Dokonce by nám imponoval lehce dramatický závěr, pokud by byl udělán pořádně.

 

Mass Effect 3 sebou tak v zásadě jeví takřka dokonalý závěr dlouhého příběhu, který klopýtne doslova na posledním schůdku

 

Situaci nezachránil ani rozšířený konec, který BioWare vyplivl pro uklidnění zuřícího davu. Mass Effect 3 sebou tak v zásadě jeví takřka dokonalý závěr dlouhého příběhu, který klopýtne doslova na posledním schůdku. Jenže právě ten poslední schůdek nás poslal z Eiffelovky úplně dolů. Kotrmelcem a po hlavě. Ale co, bylo to zatraceně zábavné dobrodružství.

Diskuze (8) Další článek: Injustice 2 odhaluje DLC postavy - Starfire, Red hood a Sub-Zero

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,