9 nejdražších her historie, které si můžete zahrát

Přišlo Vám někdy, že za své oblíbené hry platíte nekřesťanské peníze? A napadlo Vás někdy, kolik vývoj hry vlastně stojí? V dnešním příspěvku se podíváme na devět nejdražších her v historii. Pochopitelně z hlediska investovaných financí do samotného vývoje.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain rozhodně představuje vrchol celé této úspěšné série. Jeho rozmanitost a monstróznost se však pochopitelně odráží též v celkových vynaložených nákladech na celý  projekt. Vývojáři investovali v roce 2015 slušných 70 milionů amerických dolarů. Vezmeme-li v úvahu přirozenou inflaci, v roce 2017 se jedná o částku okolo 78 milionů amerických dolarů.

age_bg_tpp.jpg

Druhou stranou mince takových investic je potom pochopitelně celkový zisk, o tom však Konami celkem statečně mlží, a asi tak nějak ví proč. Přestože celkový zisk není úplně známý, dostupné jsou statistiky, které o mnohém vypovídají. Například skutečnost, že během prvních pěti dní od vydání bylo prodáno celkem 3 milióny fyzických kopií hry napříč platformami. Díky těmto číslům je tak všem jasné, že MGS 5: The Phantom Pain rozhodně nebyl prodělečnou záležitostí.

here-are-100-high-res-images-of-metal-gear-solid-5_gud1.jpgMetal-Gear-Solid-V-The-Phantom-Pain-MGS-V-D-Dog.jpgtumblr_inline_nuxushBmbR1r1ndqk_1280.jpg

V tomto krátkém termínu hra vydělala něco okolo 180 milionů amerických dolarů, čímž v poklidu více než dvojnásobně pokryla celkové náklady vynaložené na vývoj. Začátkem listopadu 2015 již bylo prodáno více než 5 milionů kopií hry, koncem roku už milionů šest. Pro zajímavost jen uveďme, že větší úspěchy v tomto směru zaznamenala konzole Playstation 4, která pokryla celých 72% z celkových prodaných kusů hry.

Diskuze (6) Další článek: Assassin's Creed Origins: E3 dojmy z egyptského dobrodružství

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,