9 nejúspěšnějších her z Kickstarteru, které musíte mít

Crowdfunding je dnes stále populárnějším způsobem, jak si vykouzlit snový herní projekt. A minout rozhodně nesmíte následujících 9 hitů.

Elite Dangerous

Asi všichni si pamatujete dobu před čtyřmi, pěti lety, kdy se na Kickstarteru rozjelo několik velkých projektů. Mezi nimi i dvě ambiciózní vesmírné hry. Jednou z nich byl Star Citizen a druhou právě Elite Dangerous. Hlavní roli ve vývojářském týmu se ujal David Braben, tvůrce původní série Elite. Aby mohl vývoj duchovního nástupce začít na plné obrátky, požádali vývojáři o pomoc komunitu.

20437_elitedangerouscobra-jpg.jpg110256_original.jpg2949297-001.jpgElite-Dangerous-Dogfight.jpg

Ve druhé polovině roku 2012 se spustila kampaň na Kickstarteru a lidé mohli vesele přihazovat. Přispívali až tak vesele, že se nakonec vybralo přes 1,5 milionu liber. Říkejte si, co chcete, ale tohle už je pořádný balík. A to nemluvím o částce, kterou vybral Star Citizen. A doteď vybírá.

Po 3 letech a pár měsících byl Elite konečně dokončen a vypuštěn do světa. Reakce lidí byli smíšené, ale v podstatě chlapci z Frontier Developments splnili, co slibovali. Obří vesmír, který jen čeká na to, až ho prozkoumáte. Několik možných způsobů, jak Elite hrát. Zkrátka několik desítek hodin herní zábavy. Co desítek, stovek. 

Tohle ale přeci nestačí. Je pěkné se kolem planety proletět, ale co takhle ji prozkoumat pěkně zblízka? To umožnil přídavek Horizons. V ten moment opět vzrostla pozornost kolem hry. Svoji pozornost si získala i díky podpoře brýlí na virtuální realitu. Elite je opravdu vhodná hra pro VR. Nikam se nepohybujete, sedíte na místě a létáte si všude možně po vesmíru. I bez VR si to ale do sytosti užijete, především díky unikátnímu přístupu k sandboxu, parádním hvězdným soubojům a bohaté customizaci vaší lodi. Tohle je na dlouho. A také ukázková péče o zákazníky.

Diskuze (4) Další článek: Survival hra Frostpunk od tvůrců This War of Mine vypadá slibně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,