9 největších herních kontroverzí, které otřásly herním průmyslem

Pojďte se s námi podívat na několik skutečně kontroverzních titulů herního světa. Některé jdou vážně za hranu.

Jsou hry, u kterých se řeší zejména jejich kvalita či zpracování a potom hry, které vzbuzují obrovské vášně a kontroverze. Důvodů může být mnoho, ať už jde o nenaplněná očekávání hráčů, technický stav nebo např. nějaké provokativní téma, které zpracovávají. V následujícím výběru se podíváme na několik vskutku kontroverzních her, které jak hráčům, tak široké veřejnosti nedají spát do dnešních dnů.

The Last of Us: Part II - Ellie není k mání

Výběr započneme poměrně těžkým kalibrem. Není snad hráče, který by loňské léto nesledoval mega kauzu, jež doprovázela vydání jedné z nejočekávanějších her roku 2020. Šlo o vymodlené pokračování survival hororové akce The Last of Us, které nabídlo nejen obrovský posun z hlediska technického, ale též příběhového.

lou 4.jfiflou.jpglou2.jpeg

Vývojáři z Naughty Dog hráče nešetřili a připravili si skutečně silný a nezapomenutelný příběh. Ten se ovšem neobešel bez kontroverzí, které rozdělily herní obec na dvě poloviny. Jedna všechny ty nové skutečnosti a posun v příběhu kvitovala s povděkem nebo přinejmenším respektovala, druhá se ovšem od titulu obrátila zády. A o co že vlastně šlo?

Téměř rok po vydání už snad ani nejde o spoilery, když prozradíme, že se z hlavní hrdinky vyprofilovala lesbička, což bylo nastíněno už od prvního dílu. Mnohé dále odradil osud hlavního hrdiny Joela, stejně tak jako silně maskulinní postava jedné z hlavních aktérek Abby. K tomu všemu musíme přičíst vysokou míru explicitně vyjádřeného násilí a kontroverze je na světě. Nechceme a nebudeme zde soudit ani jednu skupinu, je však zajímavé pozorovat, kolik zlé krve dokáže udělat videohra. Situace dokonce dospěla až k výhrůžkám samotným vývojářům či obligátnímu review bombingu. Za redakci dodávám, že jsme si hru užili a řadíme jí k jedné z nejlepších na dosluhující generaci konzolí.

Diskuze (19) Další článek: Respawn Entertainment pracuje na zbrusu nové singleplayerové hře

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,