9 tipů, jak být profi zabijákem v novém Hitmanovi

Kompletní balíček epizod novodobého Hitmana je venku. Naučíme vás, jak být tím zaručeně nejlepším zabijákem.

8. Využijte jednotlivé stavy odhalení ve svůj prospěch

Nejlepším možným scénářem je, že se propletete úrovní bez toho, aby vás někdo zahlédl vykonávat cosi nekalého a zmizíte jako duch. Občas se ale zkrátka něco zvrtne a vy musíte umět využít vzniklou situaci ve svůj prospěch. I když jsou proti vám všichni.

Na to je dobré vědět, co který stav odhalení znamená. Nepovolené vniknutí (Traspassing) jednoduše naznačuje, že jste právě v oblasti, kde byste být neměl a váš současný převlek vám v tom nepomáhá. Stačí co nejrychleji zmizet, případně odvést pozornost a přivést NPC postavy do stavu, kdy na vaše toulky v zakázaném místě nebudou tolik hledět. Stačí požární poplach nebo mrtvola, pohozená ve správném místě a rázem můžete prokličkovat i zdánlivě nemožným místem. 

Hitman-episode-6.jpg
Schovávat pistoli za zády není vždy nejlepším nápadem. 

Podezření je stav relativně rychle mizící, občas zapříčiněný tím, že vás někdo příliš dlouho viděl v místě, kde být nemáte, nebo jste prováděl divnou činnost před konkrétní NPC postavou. Většinou rychle pomine a ačkoliv může mít vliv na úroveň jako takovou, nejlepší radou je co nejrychleji se vyhnout postavě, která v tomto stavu vůči vám je. Stačí splynout s davem, případně začít dělat práci, na kterou je váš převlek vhodný.

Do stavu odhalení se dostat opravdu nechcete, jelikož v zásadě znamená, že váš současný převlek již nikoho neoblafne a za chvíli po vás půjdou, a to dost tvrdě. Stráže už ví, kdo jste a rozhodili sítě. Nejlepší je vyhýbat se většině NPC postavám a vyměnit si pár převleků, abyste zmátli pronásledovatele. 

Na konci potravinového řetězce jsou stavy lovu a boje, a obojí je špatnou zprávou. Hledají vás, ví o vás a snaží se vás dopadnout. Nezbývá, než se někde pořádně schovat, nebo využít toho, že stealth už moc neplatí a postřílet celý level. To vám ale na pozitivním hodnocení moc nepřidá, že?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,