A Fistful of Gold - originální strategie z Polska

Máte chuť stát se dobrodruhem? Lákají vás temné časy středověku a zároveň romantická drsnost divokého západu? Případně steampunková atmosféra světa, ve kterém se mísí magie s technikou a naopak? Pak je připravovaná hra A Fistful of Gold od polských vývojářů Rebelmind tím pravým pro vaši náturu a dnešní novinka je určena právě pro vás!

Za projektem A Fistful of Gold (zkráceně AFOG) stojí renomovaná polská společnost Rebelmind, založená již v roce 1994. Od té doby vytvořila například hry Mega Blast, Dark Moon či Treasure Island, spolupracovala s další vývojářskou společností Metropolis na RPG Odium a pro Cenegu vyvinula Timothyho, zábavný CD-ROM pro děti. Již od roku 2000 pracuje také na projektu Grom, což bude akční RPG, které má již brzy vydat německá společnost CDV Entertainment.

AFOG je nejnovějším projektem Rebelmindu oznámeným teprve v polovině srpna tohoto roku. Jedná se o kombinaci RPG a RTS odehrávající se v dobách středověku - ovšem tak trochu jiného středověku, než který známe my. V Temných časech se podle Rebelmindu proháněly po obloze nejrůznější létající stroje a po světě se toulaly nejroztodivnější kreatury. Jelikož tvůrci hry jsou zároveň také velkými obdivovateli časů a atmosféry Divokého západu (zejména z filmů Sergia Leoneho), ucítíte jejich vliv i v této hře.

Hráče se zde stanou dobrodruhy cestujícími od města k městu a řešícími problémy místních obyvatel. A že těch problémů nebude málo si můžete být jistí - celá země, ve které se AFOG odehrává, se totiž po smrti krále ocitla v naprostém chaosu. Na většině míst vládne krutost a bezpráví, spravedlnost stěží přežívá pouze v malých městech a vesničkách - i tak ale jen díky samozvaným strážcům pořádku (někdy dobrým, někdy holt i špatným).

 

Vy jste ten, koho si tito "šerifové" najímají aby za ně řešil problémy, na které oni sami nestačí. Jste muž bez minulosti, zato však s dokonale vycvičenými schopnostmi zabijáka. Plníte zadané úkoly a necháváte si za to platit. Co je váš životní úděl... nebo je v tom něco víc? To zatím vývojáři neprozradili. V každém případě víme, že mise a celý příběh bude značně nelineární s několika možnými konci. To znamená, že hra vás bude bavit třeba i když ji budete hrát už potřetí.

Jednou z nejdůležitějších vlastností AFOG bude takřka ničím neomezovaná svoboda v rozhodování o tom jak dosáhnout stanoveného cíle. Vývojáři chtěli nějak zúročit své zkušenosti z vývoje Gromu (který má pevně danou příběhovou linii) a vytvořit hru s pokročilejší vnitřní mechanikou, ve které budou dokonale provázány jednotlivé herní elementy jako postavy, prostředí misí, zdroje a úkoly.

 

Hráč se stane jednak "zaměstnancem", ale druhak také zaměstnavatelem - často se stane, že na zadaný úkol nebude stačit sám a bude si muset najmout pomocníky. A zde nastupuje klasické RPG schéma: nakup - zabij - prodej/shrábni odměnu - znovu nakup, které se ale bude míchat s klasickým RTS schématem: najmi/vyrob bojovníky - investuj do výzkumu - vybav bojovníky - pošli je do boje - spočítej ztráty - a vezmi to celé znovu dokola. Jistě, že také tito bojovníci budou mít jisté RPG charakteristiky, které porostou s tím kolik bitek si projdou. Hráč tak bude mít na starosti dvě odlišné roviny hry - ekonomickou a bojovou.

 

Jemně steampunková atmosféra bude dokreslována mnoha prapodivnými vynálezy (tanky, kanóny, už zmiňované létající stroje, parní stroje a samozřejmě nebude chybět magie) a doplňována lehce parodickým humorem, kdy se rytíři v plné zbroji budou chovat a pohybovat jako kovboji z Divokého západu. Neméně důležitou součástí celé hry jsou také NPC postavy. Zejména díky nim se dozvíte o novinkách, které se ve světě dějí - o tom, že na někoho vypsali odměnu, o tom, že nějaký šerif potřebuje pomoct, atd.

Rebelmind momentálně hledá pro AFOG distributora, a tak není známé ani datum vydání, ani příliš mnoho dalších podrobností. Také to je důvod proč jsme vývojáře z Rebelmind požádali o rozhovor. Doufejme, že se s ním na stránkách Doupěte brzy setkáte.

Oficiální stránky: http://www.rebelmind.com/fistful/index.php?page=main
Výrobce: Rebelmind

Váš názor Další článek: Byli jste vybráni do testu C&C: Generals?

Témata článku: , , , , , , , , , ,