Abducted - hororová adventura ve velkém stylu

Žánr hororových dobrodružných her prožívá v poslední době velké oživení zájmu hráčů, jak dokazují například četné konzolové tituly. Na PC platformě se zatím hororové adventury typu Silent Hillu objevují poměrně dosti zřídka, přestože skrývají neuvěřitelný herní náboj - jak ostatně více než zdařile dokázal zmíněný příklad. Co nabídne hororová science fiction Abducted, na jejíž tvorbě se podílí také hlavní designér Falloutu?

Myslíte si, že máte pevné nervy? Pak si představte, že se z ničeho nic probudíte kdesi na obrovské vesmírné lodi zjevně mimozemského původu. Nevíte kde jste, nevíte ani kdo jste. Nevíte kdo loď řídí, kam směřuje či kdo jsou její obyvatelé. Probouzíte se do světa plného překvapení, nebezpečí a klamů. Právě o tom je připravovaná hra Abducted (v překladu "Unesen").

 

 

Prostředí vesmírné lodi je velice rozmanité, může to být stejně dobře krásná, rozlehlá krajina i temně šedivé, chladně kovové koridory. Stejně jako v mnoha dalších současných hororových hrách, i v Abducted půjde především o duševní zdraví hlavní postavy, která bude muset bojovat jak s reálným, tak i imaginárním nebezpečím. Samozřejmě se v tomhle boji neocitnete sami - k nápomoci vám bude množství různorodých zbraní, v řadě případů značně originální podstaty (např. "živé světlo"). Většinu těchto zbraní ale nezískáte jinak než podrobným průzkumem nepřátelského prostředí. Nepřátelského proto, protože na vás samozřejmě čekají zástupy hnusáckých potvor, které na prvních obrázcích nevypadají úplně nejhůř. Ostatně, ono by ani to technické provedení celkově nemělo být z nejhorších.

 

Společnost Contraband Entertainment zdaleka nejsou žádní nováčci. Jak jsem už napsal v úvodu, jedním ze zaměstnanců je také hlavní designér proslulého RPG Fallout Scott Campbell. Tihle týpci už spolupracovali na hrách snad pro všechny myslitelné platformy, jmenujme PC, Mac, Xbox, GameCube, Playstation 2 či Game Boy Advance. Portovali na platformu Mac třebas hry Hexen II, Heavy Metal F.A.K.K. 2, Sin a Icewind Dale a podíleli se také na tvorbě strategie Myth III. Nejnovější projekt Abducted má být hrou, která vás buďto pořádně nadzvedne ze židle, anebo vás k ní naopak přiková. V každém případě se asi občas pěkně leknete.

Hlavní rysy hry:

  • hororová sci-fi adventura
  • hlavní hrdina se probouzí do cizího světa obrovské vesmírné lodi
  • množství originálních prvků (zbraně, nepřátelé)
  • realtime osvětlování, per-pixel rendering, dynamické stínování

Stvořit hru takového kalibru, o jakém lidé z "kontrabandu" mluví jistě není nic snadného. A tak není divu, že vývoj má trvat ještě minimálně další rok a více. Hlavním cílem je připravit hru pro vydání pro PC a Macintosh, pak bude následovat Xboxová verze a nakonec, to ještě není rozhodnuto, se možná objeví také verze pro PS2 a GameCube. To vše přijde ale až někdy koncem příštího roku, takže se zatím můžeme v klidu uvelebit v našich křeslech a bezstarostně pařit dál. Až do doby, než se objeví Abducted.

Oficiální stránky: http://www.contrabandent.com/abducted/index.html
Výrobce: Contraband Entertainment, Inc. (http://www.contrabandent.com/)

Váš názor Další článek: Nové soupisky pro NHL 2003

Témata článku: , , , , , , , , , ,