Acclaim zkrachoval

Zdroje blízké vedoucímu manažerskému týmu společnosti Acclaim uvádějí, že firma dnes vyplní dokumenty o bankrotu v souladu s americkým právem. Společnost uvědomí tisk, obchodní partnery i své věřitele tiskovým oznámením, které plánuje vydat zítra v ranních hodinách.

Acclaim již propustil více než 600 zaměstnanců po celém světě. Podle vysoce postaveného úředníka společnosti tito lidé nedostanou žádné odstupné ani nic jiného; žádné podíly na zisku společnosti a dokonce ani právo pokračovat ve svých vlastních ziskových činnostech odvozených od existence společnosti Acclaim.

Podle Kapitoly 7 o bankrotu Acclaim požádá konkursní soud, aby zrušil většinu současných dluhů této společnosti s tím, že věřitelé dostanou prioritní postavení před správním soudem při řízení o placení dluhů z jmění společnosti, ke kterému dojde právě na základě soudního rozhodnutí.

Někteří zasvěcení lidé prorokovali tento pád již dlouho. Jeden - nyní již bývalý - zaměstnanec společnosti na její zánik reagoval slovy: "Nemůžete vydávat špatné produkty po dlouhou dobu aniž by vás to poznamenalo..."

Většinu nezávislých pozorovatelů zaujal seznam her, které měl Acclaim vydat během těchto prázdnin. Osud většiny z nich, včetně titulů Juiced a The Red Star, je nyní téměř doslova ve hvězdách...

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: Paramount uvažuje o zfilmování hry Area 51

Témata článku: