Ace Combat 7: zpět do oblak

Poslední číslovaný díl Ace Combatu vyšel již skoro před 10 lety. Nyní se ale tato směsice realistické a sci-fi letadlové zábavy vrací na scénu s regulérní sedmičkou.

Tato letecká série v našich končinách není až tak známá, jako je tomu v jiných zemích. Ani se není čemu divit. Posledních pár let moc nezářila a její poslední díly za moc nestály. Právě kvůli tomu se tvůrci snaží ke své hře nalákat co nejvíc hráčů tím, že začínají úplně nanovo a hodlají vše vysvětlit pro nováčky.

Vracíme se do starého známého fiktivního světa, kterému fanoušci dali jméno Strangereal. Hned takhle ze začátku vidíte odklon od posledních her s podtituly Assault Horizon a Infinity, které se odehrávaly ve skutečném světě. Některé z fanoušků to před lety docela vyděsilo, protože situace vypadala tak, že se tvůrci úplně odkloní od původního stylu Ace Combatu. Oznámení sedmého dílu ale tyto domněnky zcela vyvrátilo. Mimo jiné se potvrdilo to, že hra bude využívat Unreal Engine od Epicu. Je potvrzena i podpora Playstation VR. V tomto případě to opravdu dává smysl. Vývojáři po této technologii prý sáhli okamžitě, jakmile měli možnost.

25375_ace7-psx-su30-02-1449344330-1480405599.jpgAceCombat-2.jpgAceCombat-3.jpg

Poznávacím znamením hry se stal orbitální výtah Lighthouse, Vývojáři se chlubí, že jeho konstrukci konzultovali s odborníky. I když tato technologie neexistuje, není to myšlenka ze sci-fi. Myšlenka na vytvoření něčeho takového v realitě je tady už nějakou chvíli, ale zatím se ji nepodařilo uskutečnit.

 

Vytvořením moderních strojů chtějí tvůrci podtrhnout fakt, že se drony a letadla bez pilota v dnešní době stále více rozšiřují

 

Jako obrana tomuto výtahu bude sloužit letoun FAS, který unese až 80 bezpilotních letounů X-47B. Tento letoun je vymyšleným modelem. Design těchto strojů má na starosti veterán série Masato Kanno. Vytvořením strojů chtějí tvůrci podtrhnout fakt, že se drony a letadla bez pilota v dnešní době stále více rozšiřují. Právě rozšiřování těchto technologií je jedním z hlavních témat, které se budou probírat v příběhové části sedmého Ace Combatu.  

Když už jsme u těch letadel, tak je potvrzena celá řada strojů. Svoji premiéru si odbude třeba ruský bojový letoun Suchoj Su-30 Flanker-C, který se ukázal v jednom z trailerů. Ohledně letadel se vyjádřil šéf vývoje Kazutoki Kono v tom smyslu, že jemu se osobně líbí typy Su-27, 35 a 37, ale všechno to jsou jen jednomístné stroje.

25425_acecombat7-4-1480807939.jpgace-combat-7.jpgace-combat-7-ps4-screen01-us-05dec15.jpg

Navrhl tedy svým kolegům, aby do hry zahrnuly i dvoumístné verze letounu Flanker, aby všechno nebylo tak jednotvárné. Následně ujistil fanoušky, že i přes stále se vyvíjející techniku a přes to, že se mluví především o moderních modelech, autoři nezapomínají ani na starší osvědčené letouny jako je F-15.

Kono také prohlásil, že je hrdý na to, že Ace Combat je původní japonská značka, která se proslavila i mimo zemi vycházejícího slunce. Stalo se tak především kvůli tomu, že mezi konzolovými hrami nemá téměř žádnou konkurenci, a také faktu, že když jste si chtěli někde zalétat, tak jste museli sáhnout po simulátoru nebo naopak totální arkádě. Ace Combat nabízí kombinaci obojího, což přilákalo hráče z obou těchto skupin.  

ace.png

Mimo to, že se na Playstation Experience objevil nový trailer ze hry, rozmluvil se Kono o využití vylepšené PS4 Pro. Dodatečný výkon, který původní PS4 schází, zužitkují především ve VR verzi. Chtějí totiž udržet rovnováhu mezi stálým frameratem a kvalitní grafikou. Na otázku jestli ve studiu Project Aces plánují pro hru i podporu 4K odpověděl  takto: "Stále o tom diskutujeme. K Pro verzi jsme se dostali teprve nedávno a náš tým stále přemýšlí o tom, jak dodatečný výkon nejlépe zužitkovat. Chceme ale tyto vymoženosti využít, ať už v ohledu rozlišení, frameratu nebo grafiky".

 

Mimo to, že se na Playstation Experience objevil nový trailer ze hry, rozmluvil se Kono o využití vylepšené PS 4 Pro

 

I když je hra už pár let ve vývoji, moc toho o ní vskutku nevíme. Dělá na ní ale celá řada veteránů a návrat do částečně fiktivního světa by možná mohl znamenat, že hra ze série Ace Combat bude zase jednou sbírat vysoké známky. Jestli předvede kvalitu, kterou s posledními díly tak nějak vytratila, tak určitě zaznamená nemalý úspěch. Na Playstationu totiž v současnosti nemá konkurenci, stejně jako tomu bylo na předchozích generacích.

maxresdefault.jpg

Jediná hra, která by mohla pohrozit, je snad jen WarThunder, ale ten je free-to-play a oproti právě Ace Combatu je spíše realistickou záležitostí. Ale necháme těch spekulací a necháme se překvapit, co si pro nás ve studiu Project Aces připravili. Jak to dopadlo uvidíme v průběhu příštího roku na Playstation 4.

Diskuze (3) Další článek: Sony odhaluje bílou verzi nové Slim edice konzole PS4

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,