Activision představilo nový systém ochrany proti cheaterům v Call of Duty

Systém nese název Ricochet a funguje už na bázi kernelu.

Podvodníci a cheateři v Call of Duty: Warzone a nově i Vanguard jsou osinou v zadku mnoha hráčů, kteří si chtějí užít své oblíbené hry a musí se potýkat s neustálými vtipálky, které kazí zážitek všem ostatním. Activision dlouhou dobu neúspěšně bojovalo s cheatery, ale tomu by mohlo být učiněno přítrž. 

Společnost totiž oznámila zbrusu nový systém ochrany Ricochet, který se zavede do Warzone, Vanguard a případně i budoucích her série Call of Duty. Fungovat má na bázi kernelu, tedy velmi podobně jako ochranný systém hry Valorant, jen s tím rozdílem, že neběží neustále na pozadí i mimo herní dobu a naopak monitoruje veškerou činnost ihned po zapnutí hry samotné. 

Pokud podvodníci náhodou projdou prvním "uvítacím výborem", budou se muset poprat ještě s několika dalšími vrstvami nového ochranného systému. Ten monitoruje mimo jiné i servery samotné a pokud k tomu přidáte ještě dvoufázovou ochranu účtu, kterou Activision doporučuje, vytvoří se relativně robustní systém, který i když ne zcela vymýtí všechny cheatery, tak jim minimálně solidně znepříjemní život. 

Ricochet se zatím oznámil pouze pro PC verze hry, i konzoloví hráči však rozhodně pocítí rozdíl díky funkci cross-play. 

Váš názor Další článek: Disney a LucasFilm v prosinci plánují odhalit novou hru z univerza Star Wars

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,