Activision proti vlastnímu studiu

Spark Unlimited, dříve spolupracující s vydavatelskou společností Activision, žaluje svého bývalého chlebodárce za porušení mnoha kontraktů.

Spark Unlimited je nezávislé studio, nyní spadající pod Atari, které pracovalo na konzolové verzi střílečky Call of Duty s podtitulem Finest Hour. Ve své žalobě uvádí, že mělo být pověřeno prácemi na dalších dvou pokračováních pro konzole. Žaloba, v úhrnné výši škod deset milionů dolarů, viní Activision z porušení smlouvy, podvodu, porušení smlouvy o budoucí smlouvě a chybného zastupování.

Vše začalo na E3 v roce 2002, kdy Spark uvedli, že chystají střílečku z druhé světové války na konzole. Po přetahování a přeplácení je získal Activision a domluvil se s nimi údajně na tvorbě trojice titulů. Poté prý v průběhu vývoje pod nátlakem prosadil dodatky ke smlouvě, ve kterých snížil podíly na zisku a zrušení dalších dvou titulů.

  

Po úspěchu Finest Hour prý dokonce přetahoval vývojáře ze Sparku pro další tituly, jako má být Call of Duty 2 a Call of Duty: Big Red One. Údajně tak doufal v zneschopnění studia natolik, že nebude klást odpor. Jak je však vidět z žaloby, tak pokud měl tyto úmysly, nepadly na úrodnou půdu. Activision se nevyjádřil k žalobě, musíme si tak počkat, co vypadne ze soudu.

Doupě komentuje: Je těžko předjímat, jak se věci mají, protože soudní řízení je teprve v začátcích a je typické, že velké společnosti nepodávají žádné komentáře k žalobám, dokud se projednávají. Nemůžeme tak předem říci, na které straně leží pravda, ale pokud je vše dle žaloby, tak se opravdu jedná o velikou ohavnost.

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: Pátý Tekken roste o Dark Ressurection

Témata článku: , ,