Activision se chystá utrácet ve velkém

Activision Blizzard je bezkonkurenčně jedna z nejúspěšnějších herních společností současnosti. A co je možná ještě důležitější, je jedna z mála, které se ekonomická krize nikterak nedotkla. A pokud ano, tamější představenstvo si dalo setskara záležet, aby to nikdo nepoznal.

Dnes ráno jsme se totiž dozvěděli, že se firmě daří nadmíru dobře (ok, to už jsme věděli), a že v současné době disponuje nemalým obnosem, který plánuje investovat. Přibližně za tři miliardy dolarů by Activision rád nakoupil licence, studia, případně jiné vydavatelské společnosti. O co má zájem konkrétně, ale nevíme.

Mike Griffith však prozradil, že by rádi zalepili několik děr, které mají v line-upu, a významně rozšířili pole své působnosti. Spolu s tím pak neopomenul dodat, že takovéto rozhodnutí vyžaduje čas a není radno ho uspěchat.

Pokud by to náhodou někomu uniklo, připomeneme, že Activision Blizzard má pod palcem veleúspěšné MMORPG World of Warcraft. Především díky němu přitom bylo možné zaplatit všechny dluhy, a dokonce začít střádat do prasátka.

Zdroj: CVG

Váš názor Další článek: U tvůrců Saints Row se propouští

Témata článku: , , ,